PDA

צפייה בגרסה מלאה : דיון אם אפשר קצת הסבר לגבי ppm-sum וpcm?

Friman
02-08-2012, 08:00:20
למאותגרים תוכנתית כמוני... מה זה בדיוק ppm-sum? ולעומת זאת מה זה pcm? אני קורא על הלוח Crius all in one שמריץ תוכנה מקבילה לארדוקופטר ונתקל במושגים הללו שוב ושוב.. אם הבנתי נכון הרעיון של ppm-sum דומה לs-bus של פוטאבה? (או להיפך שהs-bus הוא דוגמא אחת לppm-sum?)- שכל התשדורת מהמקלט לבקר הטיסה עוברת על חוט אחד בודד?
ולעניינינו - הבנתי שארדוקופטר עובד רק עם ppm-sum? להבנתי לאורורה 9 שלי אין ppm-sum (נכון?), זה אומר שאני לא יכול להטיס עם הרדיו שלי רחפן עם לוח של ארדוקופטר? או שהבנתי שיש איזה שהוא לוח מתאם?
אם אפשר מעבר לתשובות הפרקטיות של כן/לא אורורה גם קצת הסבר כללי על מה זה ppm-sum להעשרת ההשכלה הכללית זה יהיה נהדר.

Gil Friman

שישי בבוקר באנדרטה
-------------------------------
T-rex 500E 3GX
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9

igalr
02-08-2012, 08:08:09
למקלט אפשר לחבר סרווים בערוצים השונים , כמספר הערוצים כך מספר היציאות .
PPM-SUM הוא כמו S-BUS , כל אותות הערוצים עוברים על יציאה בודדת.
גם אם למקלט שלך אין דבר כזה יש רכיב שאליו מתחברים כל הערוצים מהמקלט והוא כבר מחבר את כולם ליציאה אחת.

Friman
02-08-2012, 08:16:50
ואם אני מבין נכון - ארדוקופטר דורש ppm-sum? כלומר או מקלט תומך או רכיב כמו שאמרת יגאל שממיר pcm לppm-sum?

Gil Friman

שישי בבוקר באנדרטה
T-rex 500E 3GX
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9

igalr
02-08-2012, 08:48:01
אין לי מושג אם ארדוקופטר יכול לקבל PPMSUM בלבד או גם ערוצים נפרדים.

dror
05-08-2012, 09:26:58
ואם אני מבין נכון - ארדוקופטר דורש ppm-sum? כלומר או מקלט תומך או רכיב כמו שאמרת יגאל שממיר pcm לppm-sum?

Gil Friman

שישי בבוקר באנדרטה
T-rex 500E 3GX
T-rex 600esp
Multiplex FunCub
Hitec Aurora 9

לא.

יש לו על הכרטיס ממיר מ-PWM רגיל לפורמט פנימי, אולי הוא PPM-SUM. לך כמשתמש זה ממש לא משנה. פשוט מחברים מקלט סטנדרטי.