PDA

צפייה בגרסה מלאה : אוף! לא חשבתי שזה יקרה לי כל כך מהר... איבדתי את הרחפן, צריך ייעוץ

Friman
26-04-2013, 17:06:00
אוף, הטיסה התחילה כל כך יפה... צילום נהדר של האנדרטה...
תסתכלו על הסרטון אולי תוכלו לעזור לי... עניין כיוון עוצמת ההגבר במגבר הוידאו עדיין לא נפתר סופית כך שלצערי איכות ההקלטה לא משהו. בניתי על הצילום ממצלמת מחזיק המפתחות שהייתה על הכלי כדי להעלות סרטון אופטימי יותר:
http://www.youtube.com/watch?v=9z5bX8yqzxU&feature=youtube_gdata

אחרי שחזרתי מהאנדרטה התחלתי לאבד וידאו, התחלתי לחזור הבייתה. סביב שלוש דקות הייתי במרחק 300 מטר בערך מנקודת ההמראה כאשר אני מתמצא היטב ויודע היכן אני - רואים בתמונה שני עצים, הם בכניסה לכביש הגישה לאיזור ההטסה שלנו, מסומנים במפה שאצרף מייד. כנראה ירדתי בגובה, והתחיל להעלם לי הוידאו. ניסיתי לעלות בגובה והוידאו חזר. מצאתי את עצמי בכיוון ההפוך לחזרה, ולקח לי כמה שניות להתאפס. ב3:40 רואים שהיה לי איבוד וידאו רציני יותר... כיוון שראיתי שאני קרוב לכביש ודאגתי שמא אחצה אותו, הפעלתי חזרה אוטומטית הבייתה ב3:45. למרבה בהלתי ראיתי שהרחפן עושה סיבוב לכיוון הבית כמו שהוא תמיד עושה, אך בדרך הוא מתקרב לכביש - מייד לקחתי שליטה חזרה וכיוונתי חזרה לכיוון הבית אבל שוב איבדתי וידאו. ב4:00 הפעלתי שוב RTH והוידאו חזר, למרבה הלחץ ראיתי שאני מעל הכביש. כיוון שפחדתי להתרסק על הכביש השארתי את הRTH אך הוידאו שוב נעלם, וכשחזר לשנייה ראיתי שאני כבר מעבר לכביש, בקצה הדרומי של חורשת עצים - מסומן הכל במפה. סביב 4:20 הוידאו אבד לגמרי. השארתי את השלט על RTH עוד דקה בערך בתקווה שתיכף הוידאו יחזור והרחפן יופיע מעבר לאופק, הורדתי משקפיים אבל לא ראיתי כלום לא איתם ולא בלעדיהם. אני יודע שזה היה מחדל בטיחותי ולמדתי מזה את הלקח, ברור לי שלהבא עדיף היה להוריד מייד סטיק ולרסק במקום ולא להסתכן בטיסה אוטומטית ללא וידאו מעל כביש, אבל הייתה לי תקווה שהוא אכן יחזור... מה שלא קרה.
חיפשנו משה שלומי ואני (א*** איזה חברים, אין דברים כאלה) במשך 3 שעות בערך בכל האיזורים שמוקפים בכתום. אני המשכתי עוד שעתיים אחר כך והתמקדתי באיזור שמסומן בירקרק - ההנחה שלי הייתה שהוידאו אבד באיזור הזה בגלל עצים גבוהים שנמצאים בין הנ.צ האחרון שהתקבל מהOSD לבין נקודת הבית.
היכן שיש כוכביות סגולות - שאלתי אנשים שהיו שם באותו הזמן אם ראו משהו טס נופל לקרקע, והם השיבו שלא. מצד שני זה ילדים בדואים שהשאלה הראשונה שלהם הייתה "כמה תשלם לי אם אני אמצא לך את זה?" - אז אם מישהו מהבאר שבעים במקרה שומע על מישהו שמוכר רחפן 450 שילדה סינית באדום שחור (פרופים כתום שחור), מצלמת SC2000, מקלט אופטימה 9 וגימבל למצלמה - זה שלי, תעדכנו אותי. אני מוכן לשלם להם ובלבד שיחזור, כואב לי הלב יותר על עשרות שעות העבודה מאשר על מאות הדולרים.
אגב, בכוכבית הסגולה שבתוך העיגול הכתום של החורשה - התחילו לי צפצופים מהשלט - ארוך שניים קצרים, ארוך שניים קצרים, ובמודול היבהבו הלדים הכחול והאדום בהבהוב מהיר. חשבתי שזה סימן של הטלמטריה לאובדן BIND אבל נזכרתי שזה לא הצליל אלא צליל ארוך לפרקים. חשבתי לעצמי שאולי זה ביקון?? אבל אני לא חושב שלאורורה יש אופציה כזו. ניסיתי להפעיל את צפצפת האיתור אבל לא שמעתי אותה. בשלב מסויים הפסיקו הצפצופים כשהתרחקתי עם הכיוון שמסומן כיוון הרוח. כיביתי את השלט לחסוך בסוללה וכשהדלקתי אותו שוב הוא לא ציפצף את הצפצוף האופייני של BINג למקלט. גם כשהבאתי לאיזור את תחנת הקרקע וניסיתי לראות אם אני מקבל אות וידאו, בתקווה לאתר נ.צ נוכחי של הכלי, לא קלטתי כלום - זה כבר היה 30-40 דקות מהריסוק, ואחרי 8 דקות טיסה, אני מניח שהסוללה התרוקנה או שמשדר הוידאו התחמם מדי בלי איוורור מהפרופים ונשרף.

89133
89134
89135

ההשערה הנוכחית שלי היא שהרחפן נמצא באיזור שמסומן בירוק. זאת בגלל שלאחר אובדן הוידאו ב4:20, הוידאו לא חזר, אבל לא היה צפצוף של אובדן BIND - כלומר הרחפן לא התרחק הרבה יותר משם, וכנראה שעדיין אות הוידאו היה מוסתר על ידי העצים. הנחתי שאולי הוא חזר הבייתה אבל אם הוא היה עובר על הכביש הייתי רואה אותו, וגם אני מניח שהוידאו היה חוזר אם הוא היה עובר את ההסתרות. לכן אני לא חושב שהוא עבר את הכביש חזרה. מה גם שחרשנו את כל האיזור הכתום שמימין לירוק, דרכנו על מליון קוצים אבל לא מצאנו כלום. חשבתי שאולי הGPS של הלוח איבד נעילה, ואז אולי במקום לחזור הבייתה הוא פשוט נחת. עוד אפשרות היא שהוא התרסק כי בתמונה האחרונה שרואים בוידאו הוא שועט קדימה לכיוון הקרקע די מהר...
חזרתי הבייתה 3/4 מעולף אחרי חמש שעות חיפושים. אני הולך עכשיו חזרה לשטח לחצי שעה לחפש עד א. ערב, מניח שהחיפוש ייתחדש מחר בבוקר. אם למישהו יש רעיונות איפה או איך לחפש אני אשמח לשמוע. גם מילות נחמה תתקבלנה בברכה. גם הצעות לעזרה בחיפוש מהאוויר, מחברים או מגופים מסחריים בעלות סבירה (אני לא יודע על מטיסי רחפנים לא מסחריים באיזור חוץ ממני?) - ייתקבלו בברכה.
יאללה, חזרה לחיפושים

Friman
26-04-2013, 17:10:40
אני מצרף תמונות שצילמתי מנקודת תצפית גבוהה עם האייפון של האיזור המשוער לריסוק, סימנתי במפה מהיכן בוצעו צילומים אחו
89136
89137
במפגש דרכי העפר שרואים בחלק הימני של התמונה למעלה- כאן זה לדעתי הנקודה שבה קיבלתי נ.צ אחרון מהכלי
89138
89139
89140
89141

guy1a
26-04-2013, 17:38:20
צר לי ...

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Friman
26-04-2013, 18:07:37
צר לי ...

לפחות יש צילום יפה של האנדרטה

tav31
26-04-2013, 18:22:06
שים לב שב-4:11 הרחפן סיים לחצות את הכביש ולקח אחורה וימינה אני הייתי סורק בקו של 50 מטר באותו ובלי קשר לחזור בלילה ולמצוא אולי נשאר איזה לד קטן שיביא אותך למקום ההתרסקות ושים לב ב 4:14 קרה משהו לפרופ התעקם

Friman
26-04-2013, 18:29:49
אני אבדוק גם בלילה.
למרות שאני סקפטי, אני חושב שהייתי שומע את הבאזר איתור או לפחות את הבאזר התרעה של הסוללה אם הסוללה התחילה להיגמר. כיוון שלא היה לי צפצוף של איבוד ביינד בשלט אני די בטוח שכשהוא הגיע לקרקע הסוללה הייתה עדיין מחוברת ו״חיה״.
יש לי כיוון די טוב להיכן הוא היה בפעם האחרונה שהיה וידאו, באיזה כיוון הוא צילם ולאיזה כיוון הוא סטה. הייתי בשטח ומיקמתי את עצמי במקום המדוייק לפי התצ״א ולפי התמונות האחרונות מהוידאו. הסטייה הייתה לכיוון צפון מערב, כשהרחפן בזווית לצפון מערב. האפשרויות הן שהוא לא הצליח להתנגד לרוח שסחפה אותו עוד צפון מערבה עד שהתרסק, או שזו הייתה התחלה של סיבוב לקראת חזרה הבייתה ואז הוא צפוי להיות דרום מזרחה משם, לכיוון הבית, בשטח שעדיין העצים יכלו לחסום בו את הוידאו. זה שטח של כמה מאות מטרים רבועים אבל עם מלא קוצים גבוהים.
להערכתי אחד הבדואים שהיו שם היום וראו אותי מחפש אותו ימצאו אותו לפניי. אני בונה על זה שכשאגיע מחר בבוקר הם יראו אותי ממשיך לחפש ויבקשו עליו כסף. אין להם מושג כמה הוא שווה אבל הם יודעים שאני מחפש אותו בהיסטריה

liorz055
26-04-2013, 18:31:44
אני מצטער לשמוע, מטריד שהלוח איבד אוריינטציה. אני מניח שבאזור אחר בארץ הוא היה נשאר במקום והיית מוצא אותו...

mitamar06
26-04-2013, 18:32:55
מצטער לשמוע , נשמע שבאמת הבדואים לקחו אותו לפי דעתי תשלם שם לאיזה ילד שיתן לך מידע לגבי מי לקח אותו

Friman
26-04-2013, 19:02:51
יש בדואי ספציפי שהסתובב באיזור על סוס וניסה לגבות ממני כסף תמורת חיפוש שלו.
אני אגיע לשם בבוקר, אם הוא מצא אותו אני די בטוח שהוא יהיה שם ויחכה שאבוא לשלם לו.
האיזור שהגיוני שהרחפן נפל בו לא גדול מאד, וסרקתי אותו די ביסודיות. לא היה צפצוף מבאזר האיתור כאמור וגם לא מבאזר התרעת הסוללה. אם היה, הייתי שומע אותו בכל הסיבובים שעשיתי שם, גם אם לא הצלחתי לראות אותו.
מישהו יודע מה פשר עניין הצפצופים מהמודול באורורה (. . _ / . . _ במורס..) והבהובי הלדים מהמודול? לא נתקלתי בזה בעבר. יש מצב שאחרי כמה דקות של היעדר אות המקלט נכנס למצב ביקון? אני לא מכיר תכונה כזו באורורה... אם אכן זה ביקון, זה נותן לי כיוון טוב למתי בחיפושים שלי התקרבתי למיקום הכלי

guyst
26-04-2013, 19:23:45
מצטער לשמוע גיל, מקומם שאנשים מנסים לעשות כסף מצרה של אחר.

Friman
26-04-2013, 19:31:42
מצטער לשמוע גיל, מקומם שאנשים מנסים לעשות כסף מצרה של אחר.

זה עדיין לא עובדה ברורה שמישהו הרים אותו... אבל זה הופך לאפשרות סבירה לאור זה שחרשנו על השטח שעות ארוכות 3 אנשים וגם אני המשכתי עוד לחפש לבד.
גיא יש לך מושג מה זה הצפצופים וההבהובים מהמודול של האורורה שציינתי? זה עשוי לתת לי כיוון נוסף אם אגלה שהצפצופים האלו אומרים משהו... בין אם זה ביקון ובין אם זה סימון של מתח נמוך או סימן לאובדן קליטה- ככה או ככה זה יאמר לי שעד השלב הזה הרחפן היה ״בחיים״ והמקלט קיבל עד שלב זה בוודאות מתח מהסוללה והיה בטווח קליטה מהמשדר

mitamar06
26-04-2013, 20:00:32
זה בטוח אצל הבדואי על הסוס תנסה לסרוק את השטח עם המשקפיים ולראות אם יש תמונה

Sent from my iPhone using Tapatalk

Friman
26-04-2013, 20:08:59
זה בטוח אצל הבדואי על הסוס תנסה לסרוק את השטח עם המשקפיים ולראות אם יש תמונה

ניסיתי. אין אות וידאו.
יחד עם זאת נזכרתי באפשרות הזו בערך 20-30 דקות אחרי שנעלם לי הוידאו, הנטייה האוטומטית שלי הייתה לרוץ לחפש ברגל, ועוד לא במקום הנכון :(. להערכתי בשלב הזה או שהסוללה כבר נגמרה (אני מניח שהצפצופים במודול של האורורה היו חיווי של הטלמטריה למתח סוללת מקלט נמוך, מה שכנראה לא יכל לאפשר המשך פעולה של משדר הוידאו) או שמשדר הוידאו שכבר היה זמן רב ללא איוורור במזג אוויר חם למדי, כבר נשרף...
לקח לעתיד, קודם כל להסתכל בוידאו ולאתר מיקום מדוייק לנ.צ האחרון שניתן לראות, ואז לנסוע לשם עם תחנת הקרקע ולנסות לקלוט וידאו... ועוד לקח לעתיד, להגדיר מתג לנחיתה אוטומטית ובמצב כזה קודם כל לנחות. אם הייתי נוחת בנקודה האחרונה שנראתה בוידאו הייתי יודע בדיוק איפה למצוא את הרחפן, אבל כיוון שהוא נשאר באוויר ונעלם לי הוידאו אני לא יודע אם הוא התרסק שנייה אחרי, או שהחל לחזור הבייתה, או שהמשיך להיסחף לכיוון ההפוך בגלל הרוח. אני רק יודע בגלל שהוידאו לא חזר והרוח הייתה בניגוד לכיוון החזרה הבייתה, שרוב הסיכויים שנחת או התרסק איפהשהו בציר הזה

Guyazulay@
26-04-2013, 20:23:56
לאחר שעברת את הכביש של רמות רואים את תחנת הרכבת והרחפן טס לכיוון שלה
נראה שיש סיכוי למצוא אותו ..

Friman
26-04-2013, 20:34:33
לאחר שעברת את הכביש של רמות רואים את תחנת הרכבת והרחפן טס לכיוון שלה
נראה שיש סיכוי למצוא אותו ..

זו לא תחנת הרכבת, זה אתר בנייה של המפעל שמוקם חצי ק״מ בערך צפונית לבית הלוחם. תחנת הרכבת במרחק של בערך 850 מטר בקו אווירי מהנקודה האחרונה שנראתה בוידאו. קשה לי להאמין שהגיע לאיזור הזה.
בדקתי עם הפועלים של המפעל הזה, גם הם שאלו כמה יקבלו אם ימצאו אותו ;). אפילו התאילנדים, מילה בעברית לא ידעו אבל כשהבינו שאני מחפש משהו ישר שאלו ״כמה שקל מביא?״... משעשע. אני ת׳כלס מקווה שמישהו לקח אותו ומחר יבקשו ממני כסף עליו, זה עדיף מהמצב הנוכחי שלא מצאתי אותו בשום מקום שחשבתי שהוא אמור להיות בו...

Guyazulay@
26-04-2013, 20:43:31
אתה צודק, אמרתי רכבת כי מתוך התחנה עצמה רואים את האתר בנייה שבונים יחד עם רציף נוסף לקרונות מסע.
בכל אופן הכוונה היא למבנה הזה שהוא באותו קו של התחנה.
השטח הוא בין הכביש לאתר נכון זה שטח גדול אבל זה נראה שהרחפן הרבה יותר קרוב לכביש מאשר לאתר ככה שלא נראה שהפועלים ימצאו את זה.
כמו שאמרתי יש לך תחום שטח די ברור (יש מצבים שאין בכלל) לדעתי שווה עוד להתאמץ בחיפוש מחר בבוקר.

guyst
26-04-2013, 20:45:41
לא מכיר את הציפצופים האלו באורורה...

barakf
26-04-2013, 20:47:05
מזכיר לי את הטיסן (לא FPV) שנפל 200 מטר ממני ולקח לנו יומיים של חיפושים בשדה חיטה למצוא אותו.

אני אשמח לעזור לך לחפש אותו מהאוויר, אבל השאלה אם יראו אותו בכלל?

אגב, אם זה מנחם במשהו, אחלה וידאו ממש אהבתי ;)

Guyazulay@
26-04-2013, 20:52:40
זה הפריים האחרון.
למי שמכיר את השטח, זה ממש ברור המיקום שלו.
שים לב שהרחפן נפל בזוויות מה שאומר שאתה צריך לסוע על השביל ולהתקדם באותה זווית שהוא נפל.
כמובן שעדיין לסרוק שטח די גדול למקדם ביטחון.
89161

Friman
26-04-2013, 20:53:23
כן יצא וידאו נחמד...
תודה ברק אני חושב שהסיכוי לראות אותו מהאוויר קלוש אבל אם בא לך לעזור אני מאד אעריך כל עזרה.
בכל אופן על לחפש הלילה ויתרתי, אין לי לדים על הזרועות והסיכוי שאראה לד מהמקלט או מהלוח בין השיחים בלילה אפסי, גם אם הסוללה לא מתה עדיין, מה שסביר שקרה. מחר בבוקר אעשה חיפוש נוסף, אתמקד במצבורי שיחים גבוהים שהיום עם קרוקס ומכנס קצר לא ממש יכולתי לחפש שם.

Guyazulay@
26-04-2013, 20:56:25
נראה שזה האזור די בבירור - מסומן באדום

89162

Friman
26-04-2013, 21:04:47
כן אני יודע, גם אני התמקדתי בתמונה הזו. בעזרת google earth השוויתי את התצ״א לתמונה הזו ומיקמתי את עצמי בדיוק בנקודה הזו, השוויתי גם לנוף שרואים בתמונה ולזוויות של העצים. מזווית הפרופים ביחס למצלמה רואים שהרחפן נטה ימינה, וזה גם היה כיוון הרוח. היות והיה בגובה 40 מטר בערך מהקרקע אני מניח שנפל בטווח של עד מאה חמישים מטר מהנקודה הזו לכיוון שאליו התחיל להיסחף. האופציה השנייה היא שהחזרה הבייתה כן פעלה ושהנטייה ימינה הייתה התחלה של סיבוב לכיוון הבית- זה פחות סביר כי כל השטח מהנקודה הזו ועד הכביש זה השטח שסרקנו הכי ביסודיות ויש שם עשבייה די נמוכה ככה שסביר שהיינו מוצאים אותו. האפשרות השלישית, המדאיגה יותר גם בטיחותית, היא שהרחפן המשיך לטוס בכיוון הזה ולא נפל - כיוון שאצלי המצג של החזרה הבייתה נשאר פועל עוד דקה וחצי בערך, קיוויתי שהרחפן יחזור בסוף. אם הרחפן נשאר באוויר עוד דקה וחצי וטב לאותו כיוון זה כבר מרחק גדול שהוא יכל לתפור בזמן הזה...אבל קשה לי להאמין, מכל הבדיקות שלי ראיתי שהrth של הלוח כן מחזיר את הרחפן הבייתה - לפעמים הוא טס ישר הבייתה ולפעמים עושה עיקופון קטן בדרך אבל בסופו של דבר אחרי כמה שניות מתיישר לכיוון הבית. לאור הזווית החדה ואובדן הגובה המהיר בשניות האחרונות הכי סביר לדעתי שהוא התרסק שם באיזור ההוא. מחר אתמקד שם, זה איזור עם עשבייה גבוהה, הרבה קוצים וגם כמה עצים, יש סיכוי סביר שהוא שם איפהשהו.
ואם לא.. באסה, אבל שיניה לכפרות. העיקר שלא פגע באף אחד למיטב ידיעתי

Friman
26-04-2013, 21:05:58
נראה שזה האזור די בבירור - מסומן באדום

89162

כן שם חיפשתי כל הצהריים

sevet
27-04-2013, 00:04:15
אחרי לילה הכנות ללא שינה, ניסיון הטסה ואז הרדמות, רק עכשיו אני רואה את זה......
איזה כאב לב, זה ממש כאילו אני איבדתי, אותה דרך אותן תחושות, לא של הכסף אלה שעות העבודה והחודש לחfות להזמנות.....

גם אצלי עף הכל בסדר, פתאום התחיל להשתולל, RTH גרם לו להתרחק יותר... לי היה וידאו לפרקים ואכן ריסקתי מבוקר על חצי עיוור...

שמת לב שרואים כל הזמן היסחפות? מה שגיא (נראה לי שגיא..) דיבר על פרופ עקום זה בעצם היסחפות שלא שמים לב אליה בגלל הגימבל (גם לי קרה)?

גם בצפצפת בטרייה שלי, כשאחד התאים מת לגמרי (0v) היא ציפצה ללא הפסקה ושמעתי את הרחפן כבר מ-20 מטר בערך (היום הבטריה הזו הומרה ל-2 תאים....)

הייתי שמח לבוא לעזור בחיפושים מהאוויר אבל הרחפן לא במצב משו... (שיניתי וידאו ל1.2 והגימבל רוטט...)

מקווה מאד שתמצא אותו!

ואז נשאלת השאלה, האם לסמן את הרחפן בשם או לא.... אצלי ב-SD של המצלמה השם שלו זה הטלפון שלי וזה הסימן היחיד.

היום, גם טיסה ראשונה אחרי האיבוד שהיה כמו שלך הטסתי גם עם GPS Tracker וגם עם רדיו PMR בתחנת הקרקע מוכן למציאת האות איכון מה-OpenLRS.

ZvikaF
27-04-2013, 04:58:55
באסה.. מקווה שתמצא אותו מהר, גם אם תשלם כמה שקלים למישהו :cool:

master_bebe
27-04-2013, 08:02:08
לאחר בחינה מעמיקה, אני ממליץ לך להתמקד במשפך שציירתי.

להבא, אל תילחם עם הכלי במצב כזה, תחליט על נחיתת חירום ליד אובייקט שאתה מזהה או תוכל לזהות (עוד הרבה לפני שחצית את הכביש).
89178

בבחינה נוספת, כיוון ההתקדמות הרבה יותר מזרחי, נראה לי תחפש יותר לכיוון קצה המשפך הדרום מזרחי שציירתי.

Friman
27-04-2013, 08:08:14
לאחר בחינה מעמיקה, אני ממליץ לך להתמקד במשפך שציירתי.

להבא, אל תילחם עם הכלי במצב כזה, תחליט על נחיתת חירום ליד אובייקט שאתה מזהה או תוכל לזהות (עוד הרבה לפני שחצית את הכביש).
89178

תודה, אני מסכים עם שני החלקים של דבריך. כיוון שאיבדתי וידאו חששתי לנחות ״על עיוור״ כי ראיתי שאני קרוב מדי לכביש וחששתי חלילה לפגוע במישהו או לגרום לתאונה. להבא אני מבין שחכם יותר להפעיל loiter ואז לנסות להסתובב עם הכלי או לעלות בגובה עד שמקבלים קליטה, או אם לא חוזר הוידאו להפעיל נחיתה אוטומטית במקום. אם הרחפן יימצא, אגדיר מתג לנחיתה אוטומטית במקום הניווט האוטומטי לפי נ.צ שאני בכל מקרה לא משתמש בו.
גם לגבי המשפך אני מסכים איתך, אני המשכתי לחפש לפי כיוון הרוח לכיוון צפון מערב מהנ.צ האחרון ממחשבה שהרוח סחפה אותו עוד אבל באמת כשאני רואה את חדות הזווית בצילום האחרון גם אני חשבתי אתמול בלילה שזה כיוון שכדאי יותר להתמקד בו. עוד מעט אצא לשטח להמשיך לחפש, מקווה לחדשות טובות.

liorz055
27-04-2013, 09:58:05
לשרוןX יש נוהל באיבוד קליטה , בהתחלה הפעלת מנוע לצבור גובה לשיפור קליטה למשך כמה שניות ,במידה וזה לא עוזר אז הורדת מנוע לנחיתה איטית היכן שהרחפן נמצא...

guy1a
27-04-2013, 10:04:52
לשרוןX יש נוהל באיבוד קליטה , בהתחלה הפעלת מנוע לצבור גובה לשיפור קליטה למשך כמה שניות ,במידה וזה לא עוזר אז הורדת מנוע לנחיתה איטית היכן שהרחפן נמצא...

לצערי זה גם לא תמיד עובד ... אם יש מהירות צידית .. גם הורדת מבוקרת בלי לראות איפה יכולה לצבור מרחק ..

Scooter007
27-04-2013, 11:06:32
אוי.... מצטער לשמוע....

sharonx
27-04-2013, 11:48:11

והרמת שלט גבוה באוויר להחזרת הרדיו

Friman
27-04-2013, 12:39:29
לא היה לי איבוד רדיו, רק וידאו. לאורורה יש חיווי של הטלמטריה באובדן ביינד, המשכתי לקבל חיווי מהמקלט עוד 20 דקות אחרי ההיעלמות.
בכל אופן אני על סף ייאוש, 4 שעות נוספות חרשתי את כל האיזור מטר אחרי מטר ואני עוד שנייה מתייבש שוב. כנראה שמישהו לקח אותו. מה שמבאס זה שלא הצלחתי למצוא שברים, פרופים, שום דבר שמעיד על זה שהוא נפל איפהשהו- אני די בטוח שבנפילה כזו היה נשבר לפחות פרופ ולא נראה לי שאם בדואי מצא אותו הוא חשב לאסוף גם את שברי הפרופים. מה שמתסכל כי זה נותן לי תחושה שאני לא מחפש במקום הנכון. בכל אופן נתתי את הטלפון שלי לכמה פועלים פה באיזור אני מקווה שאם יימצא אולי אקבל טלפון עם ״דרישות כופר״.

guy1a
27-04-2013, 12:44:13
וולקאם טו דה קלאב :banghead:

apache
27-04-2013, 12:48:25
קח הרבה מים ותמשיך לחפש, רק אל תתיאש!

ZigiStar
27-04-2013, 13:04:48
מצטרף למייעצים מהצד: מהפעמים שיצא לי לחפש טיסנים שנפלו לי/לאחרים, הבנתי שאחרי סריקות יסודיות בשטח שבו שהטיסן אבד, מוטב לבצע סריקה מהירה ושטחית באזורים אחרים, מאשר לחזור שוב ושוב לשטח שכבר נסרק (אלא אם כן מדובר בצמחייה עבותה שבא אפשר כמעט לדרוך על הטיסן ועדיין לפספס אותו). בקיצור - אם עוד יש לך כוח, ממליץ שתעבור לאזורים שבהם טרם חיפשת כי חשבת שלא הגיוני שהרחפן נפל שם. אה - וכמעט שכחתי - אתה מעיף מבט גם למעלה, לעצים, נכון?

Friman
27-04-2013, 13:16:27
כמובן. צמרות העצים היו היעד הראשון לחיפוש.
סרקתי 2-3 ק״מ רבועים ברגל, בלי להזגים, שטח שברובו נסרק גם אתמול יחד עם שלומי ומשה. עם שלומי ומשה סרקנו גם כמה איזורים בלתי הגיוניים בעליל אבל עדיין... נאדה, כמו שאמרתי אפילו לא פרופ.
אני הולך עכשיו לבדוק קלף ממש משוגע, לחפש באיזור תחנת הרכבת שבבנייה. הסטייה של הרחפן בשניות האחרונות הייתה לכיוון הזה וגם הייתה רוח חזקה לכיוון הזה. אני לא זוכר באיזה שלב החזרתי לrth, יש מצב שקודם ניסיתי להרים מצערת ואז יש סיכוי קלוש שהגיע לשם. אם הוא לא שם, אאלץ להכריז על כישלון החיפוש :(

Friman
27-04-2013, 14:06:37
טוב, אחרי 10 שעות בשמש של חיפושים בכל האיזור אני מרים ידיים.
השארתי את הטלפון שלי אצל כמה בדואים שעובדים באיזור והבטחתי 200 שקל למי שימצא אותו. אם איזה ילד או פועל מהאיור מצא אותו זה נשמע לי הסיכוי הכי סביר שנשאר לי לראות את הרחפן שלי חזרה... השטח שאני משער שבו הרחפן התרסק זה שטח מרעה של כבשים ומאחורה יש אתר בנייה של הרכבת, ככה שמסתובבים שם כמה וכמה אנשים שמכירים את השטח הרבה יותר טוב ממני; אפילו שאני כבר מכיר כל עץ וכל נעל זרוקה שם :(. רק רחפן זרוק, אין שם.

Guyazulay@
27-04-2013, 14:14:15
שמע צפיתי באתר אתמול היות ועברתי באזור.
הוא הרבה יותר קטן ונח לחיפוש בגלל שהכל כורכר ועשבים נמוכים ויחסית לא מרובה עצים.
סביר להניח שאם לא מצאת באמת לקחו אותו. ואם לא לקחו הוא עף הרבה יותר רחוק שזה כבר לא בר חיפוש.
בכל אופן מקווה בשבילך שיתקשרו.

guy1a
27-04-2013, 14:25:52
יאללה גיל ... תתחיל לצבור כוח למשהו חדש

אני גם מתלבט בכיוון קרוס אול אין ואן.

Friman
27-04-2013, 14:28:52
אם אני אתחיל לדבר עכשיו על משהו חדש אשתי זורקת אותי מהבית מחר בבוקר ;). לא מזמן הזמנתי קיט חדש לטיסן, שעוד לא הגיע, וגם ככה היא עצבנית שכל הסופשבוע הייתי בשטח בחיפושים אחרי הרחפן.
צריך לשחק אותה מבואס (שזה די פשוט, אני באמת מבואס..) ולחכות שזה יבוא ממנה...

guy1a
27-04-2013, 14:49:14
חח

sharonx
27-04-2013, 16:21:39
השאלה הגדולה פה היא למה ה RTH פישל והתרחק מהבית ?

Friman
27-04-2013, 16:59:52
השאלה הגדולה פה היא למה ה RTH פישל והתרחק מהבית ?

יש דיווחים עם בעיות בלמידת המצפן של גרסא 2.9 של ארדוקופטר. מאז שאני עם הגרסא הזו (בגרסאות קודמות הכיוונים לקחו לי הרבה זמן ולא הגעתי לבדיקה של rth) ראיתי שכשאני לוחץ על המתג הרחפן חוזר הבייתה אבל לפעמים עושה ״עיקוף״ בדרך. לדעתי העיקוף הזה עשוי לנבוע מהתכווננות ראשונית שגויה לכיוון הבית בתחילת פרוטוקול הrth, שמתוקנת בהמשך על ידי נתוני המיקום של הgps. ברוב המקרים יחד עם זאת בלחיצה על rth הרחפן עלה לגובה שהוגדר, הסתובב במקום לכיוון הבית, מקסימום בהקפונת קלה, וטס ישירות לכיוון הבית. כנראה שהפעם תחילת החזרה הייתה בהקפונת גדולה יותר, וכיוון שאני נלחצתי שאני מעל הכביש ״הפרעתי״ לו בתהליך ולקחתי שליטה. לאחר שהוידאו אבד לגמרי לדעתי הרמתי שוב rth אבל אני כבר לא יודע היכן ובאיזה מצב הרחפן היה בשלב זה- יצאתי משתי הנחות, אחת שהוא היה בדרך להתרסקות ושהתרסק באיזור שמתאים למיקום האחרון ולזווית ההטיה- סרקתי את כל האיזור הזה ביסודיות במיפתח די רחב כי לקחתי בחשבון גם היסט אפשרי מהרוח, והנחה שנייה הייתה שהוא כן התחיל הקפונת בכיוון של חזרה הבייתה ושכיוון שמתג הrth היה לחוץ דקה - דקה וחצי הוא כן התקדם לכיוון הבית, והתרסק כשכעבור דקה וחצי הורדתי סטיק וביטלתי rth; לפי הנחה זו סרקתי ביסודיות את כל השטח מהנקודה האחרונה שבה הוא נראה בוידאו, כולל עוד 200-300 מטר הלאה בהיסט, ומשם ב90 מעלות לכיוון הבית- האיזור שבו היה אמור לחלוף אם היה חוזר הבייתה. האפשרות הזו אגב פחות סבירה בעיניי כי אם הוא היה מתחיל להתקרב הבייתה אני מאמין שבשלב מסויים הוידאו היה חוזר, והוא לא חזר וגם לא בהמשך אחרי שהורדתי סטיק. בדקה-דקה וחצי הרחפן במצב rth אמור לעבור מרחק של 350-500 מטר- גם אם זה לא הספיק להחזיר אותו לטווח הראייה שלי (הורדתי בשלב מסויים משקפיים והתחלתי לחפש אותו באוויר בכיוון ממנו היה אמור לחזור) זה היה בהחלט אמור להכניס אותו לטווח הוידאו. בדקתי עוד כמה הנחות פחות סבירות- אחת שהרחפן המשיך לטוס בלי להסתובב הבייתה ומבלי להתרסק- התרחקתי עוד 300-400 מטר הלאה בכיוון ההיסט שנראה בוידאו, יש שם אתר בניה גבוה למדי של תחנת רכבת, שינוי הגבהים שם פתאומי, אם הוא שמר על הגובה שהוא היה בו הוא בוודאות היה מתנגש בקיר, או שהיה מתרסק בדרך. חיפשתי שם ולא נראו סימנים לרחפן. אפשרות לא סבירה שנייה הייתה שהוא חזר הבייתה בעיקוף מאד רחב שהתחיל בטיסה דרומה במקביל לכביש במקום דרום מזרחה לכיוון הבית, ורק כשהיה מזרחית לבית התחיל להסתובב לבית- גם את השטח שם סרקתי לכל אורך הנתיב האפשרי. אפשרות לא סבירה שלישית הייתה שהוא חזר הבייתה בעיקוף לכיוון השני, כלומר חצה חזרה את הכביש לכיוון בריכות המים ומשם חזר הבייתה. גם שם סרקנו ביסודיות ולא מצאנו כלום.
האפשרות הכי הגיונית היא שהרחפן היה בדרך להתרסקות ברגעים האחרונים בוידאו. אני באמת לא זוכר לומר מה היו הפעולות שלי במתגים ברגעים הללו בדיוק ומה קדם למה.. אם היה לי minmosd הייתי רואה בהקלטה של הרגעים האחרונים באיזה מצב טיסה הוא היה ברגעים הללו ואז אפשר היה להסיק האם הrth היה פעיל בזמן הזה או לא. יכול להיות שברגעים הללו הוא היה במצב מיוצב רגיל ללא שמירת גובה, ואז במצב הזה ברור שהוא היה מתרסק בהיסט שרואים בוידאו ובהתקרבות המהירה לקרקע. גם אם היה בrth יכול להיות שבדרך נתקע בעץ ונפל או בגדר שיש שם בשטח, למרות שפרוטוקול הrth אצלי מגדיר שמירה על גובה של מעל 20 מטר, אבל עדיין לפעמים עצים מבלבלים את הברומטר. ככה או ככה, כמו שגיא אזולאי אמר השטח שריאלי שהתרסק שם הוא ברובו שטוח עם עשבייה נמוכה, וחרשתי אותו לבד כמה פעמים בנוסף לסריקה של משה ושלומי איתי בשטח הזה אתמול. אם הרחפן התרסק שם ולא מצאתי אותו- מישהו בוודאות לקח אותו משם. את החיפושים התחלתי במקום שגוי כיוון שמלחץ ישר באוטומט התחלתי לרוץ ורק אחרי חצי שעה בערך התיישבתי לראות לאן אני צריך לרוץ :(. בזמן הזה אם הוא נפל שם יכלו לעבור מספיק מי שירימו ויקחו אותו. כמובן בדקתי גם מסביב לשטח שצפוי היה שייתרסק בו כמו שאמרתי, גם במקומות בהם יש עשביה גבוהה ועצים, ועדיין לא מצאתי כלום. לכן כאמור התקווה המרכזית שלי היא שלקחו אותו, ואולי דרך אנשים שהשארתי להם את המספר שלי והבטחה לתשלום, אולי הוא גם יחזור. אם הוא יחזור ותהיה לי ביד את ההקלטה ממצלמת מחזיק המפתחות, אני מניח שאדע יותר מה קרה בהמשך לאיבוד הוידאו בתחנת הקרקע ומשם אוכל יותר להסיק איך התנהג הrth והאם הוא אכן כשל.

Guyazulay@
27-04-2013, 17:11:30
יש דיווחים עם בעיות בלמידת המצפן של גרסא 2.9 של אדרוקופטר.
מאז שאני עם הגרסא הזו (בגרסאות קודמות הכיוונים לקחו לי הרבה זמן ולא הגעתי לבדיקה של rth) ,ראיתי שכשאני לוחץ על המתג הרחפן חוזר הבייתה אבל לפעמים עושה ״עיקוף״ בדרך.
לדעתי העיקוף הזה עשוי לנבוע מהתכווננות ראשונית שגויה לכיוון הבית בתחילת פרוטוקול הrth, שמתוקנת בהמשך על ידי נתוני המיקום של הgps.
ברוב המקרים יחד עם זאת בלחיצה על rth הרחפן עלה לגובה שהוגדר, הסתובב במקום לכיוון הבית, מקסימום בהקפונת קלה, וטס ישירות לכיוון הבית.
כנראה שהפעם תחילת החזרה הייתה בהקפונת גדולה יותר, וכיוון שאני נלחצתי שאני מעל הכביש ״הפרעתי״ לו בתהליך ולקחתי שליטה. לאחר שהוידאו עבד לגמרי לדעתי הרמתי שוב rth אבל אני כבר לא יודע היכן ובריזה מצב הרחפן היה בשלב זה- יצאתי משתי הנחות:
1. שהוא היה בדרך להתרסקות ושהתרסק באיזור שמתאים למיקום האחרון ולזווית ההטיה- סרקתי את כל האיזור הזה ביסודיות במיפתח די רחב כי לקחתי בחשבון גם היסט אפשרי מהרוח,
2. שהוא כן התחיל הקפונת בכיוון של חזרה הבייתה ושכיוון שמתג הrth היה לחוץ דקה - דקה וחצי הוא כן התקדם לכיוון הבית, והתרסק כשכעבור דקה וחצי הורדתי סטיק וביטלתי rth.
לפי הנחה זו סרקתי ביסודיות את כל השטח מהנקודה האחרונה שבה הוא נראה בוידאו, כולל עוד 200-300 מטר הלאה בהיסט, ומשם ב90 מעלות לכיוון הבית- האיזור שבו היה אמור לחלוף אם היה חוזר הבייתה. האפשרות הזו אגב פחות סבירה בעיניי כי אם הוא היה מתחיל להתקרב הבייתה אני מאמין שבשלב מסויים הוידאו היה חוזר והוא לא חזר וגם לא בהמשך אחרי שהורדתי סטיק.
בדקה-דקה וחצי הרחפן במצב rth אמור לעבור מרחק של 350-500 מטר- גם אם זה לא הספיק להחזיר אותו לטווח הראייה שלי (הורדתי בשלב מסויים משקפיים והתחלתי לחפש אותו באוויר בכיוון ממנו היה אמור לחזור) זה היה בהחלט אמור להכניס אותו לטווח הוידאו.
בדקתי עוד כמה הנחות פחות סבירות:
1. אחת שהרחפן המשיך לטוס בלי להסתובב הבייתה ומבלי להתרסק- התרחקתי עוד 300-400 מטר הלאה בכיוון ההיסט שנראה בוידאו, יש שם אתר בניה גבוה למדי של תחנת רכבת, שינוי הגבהים שם פתאומי, אם הוא שמר על הגובה שהוא היה בו הוא בוודאות היה מתנגש בקיר.
2. שהיה מתרסק בדרך.
חיפשתי שם ולא נראו סימנים לרחפן. אפשרות לא סבירה שנייה הייתה שהוא חזר הבייתה בעיקוף מאד רחב שהתחיל בטיסה דרומה במקביל לכביש במקום דרום מזרחה לכיוון הבית, ורק כשהיה מזרחית לבית התחיל להסתובב לבית- גם את השטח שם סרקתי לכל אורך הנתיב האפשרי.
אפשרות לא סבירה -שלישית הייתה שהוא חזר הבייתה בעיקוף לכיוון השני, כלומר חצה חזרה את הכביש לכיוון בריכות המים ומשם חזר הבייתה. גם שם סרקנו ביסודיות ולא מצאנו כלום.
האפשרות הכי הגיונית היא שהרחפן היה בדרך להתרסקות ברגעים האחרונים בוידאו.
אני באמת לא זוכר לומר מה היו הפעולות שלי במתגים ברגעים הללו בדיוק ומה קדם למה..
יכול להיות שברגעים הללו הוא היה במצב מיוצב רגיל ללא שמירת גובה, ואז במצב הזה ברור שהוא היה מתרסק בהיסט שרואים בוידאו ובהתקרבות המהירה הבייתה.
גם אם היה בrth יכול להיות שבדרך נתקע בעץ ונפל או בגדר שיש שם בשטח, למרות שפרוטוקול הrth אצלי מגדיר שמירה על גובה של מעל 20 מטר, אבל עדיין לפעמים עצים מבלבלים את הברומטר.
ככה או ככה, כמו שגיא אזולאי אמר השטח שראלי שהתרסק שם הוא ברובו שטוח עם עשבייה נמוכה, וחרשתי אותו לבד כמה פעמים בנוסף לסריקה של משה ושלומי איתי בשטח הזה אתמול.
אם הרחפן התרסק שם ולא מצאתי אותו,מישהו בוודאות לקח אותו משם. את החיפושים התחלתי במקום שגוי כיוון שמלחץ ישר באוטומט התחלתי לרוץ ורק אחרי חצי שעה בערך התיישבתי לראות לאן אני צריך לרוץ בזמן הזה אם הוא נפל שם יכלו לעבור מספיק מי שירימו ויקחו אותו. כמובן בדקתי גם מסביב לשטח שצפוי היה שייתרסק בו כמו שאמרתי, גם במקומות בהם יש עשביה גבוהה ועצים, ועדיין לא מצאתי כלום.
לכן כאמור התקווה המרכזית שלי היא שלקחו אותו, ואולי דרך אנשים שהשארתי להם את המספר שלי והבטחה לתשלום, אולי הוא גם יחזור.
אם הוא יחזור ותהיה לי ביד את ההקלטה ממצלמת מחזיק המפתחות, אני מניח שאדע יותר מה קרה בהמשך לאיבוד הוידאו בתחנת הקרקע ומשם אוכל יותר להסיק איך התנהג הrth והאם הוא אכן כשל.

סורי אני לא פלצן אבל ככה הצלחתי לקרוא את זה .. , שורות שורות וזה מקשה על הקריאה..
תגיד מה לגבי השטח שמאחורי המבנה? ניסית את אזור המסילה עצמה?
לגבי העניין שמישהו לקח, נכון עובדים שם פועלים אבל דבר כזה שמתרסק לא עושה כזה אפקט של התקהלות . רק אם במקרה מישהו ראה אותו מתרסק או שזה יתרסק ממש על האתר בניה.
אז עדיין שווה סריקה זריזה באזורים חדשים

Friman
27-04-2013, 17:30:03
מחר בבוקר יגיעו לשטח עשרות פועלים. אם הוא שם, מישהו מהם ימצא אותו. השארתי אצל השומר של האתר את המספר שלי ואני מקווה שייתקשר- הוא היה ממש אחלה, ראה שאני חצי מעולף וישר הביא לי מים, הצטרף לחפש איתי קצת, הרים טלפונים לחברים שלו. הוא גם מכיר את הילדים הבדואים שרעו שם כבשים הבוקר ואתמול, אם הם לקחו אותו אני מאמין שהוא ישמע על זה באיזהשהו שלב ומההתנהגות הממש בסדר שלו היום אני נוטה לקוות שגם ייתקשר אליי. אני לא רוצה חלילה להישמע גיזען כי עובדה שהבחור הזה עזר לי בלי שום בקשה לתמורה, אבל רוב הבדואים שמסתובבים שם בשטח מתעניינים בכסף, ולילד בדואי 200₪ ייתנו יותר מאשר חפץ אלקטרוני מלהיב שאין לו מושג מה לעשות איתו. גם הפועלים לא יידעו מה לעשות איתו אם יימצא שם מחר- יכול להיות שאחד מהם ירצה לקחת הבייתה כצעצוע לילד, אבל יותר סביר שינסו למצוא למי הם מוכרים את זה ובכמה. לכן השארתי את הפרטים שלי אצל 2-3 אנשים שעובדים שם בשמירה וחיים באופן קבוע בפחוני שמירה שם באיזור, מניח שאם יימצא משהו כזה ויתחיל דיבור או בין הפועלים או בין המשפחות של הבדואים באיזור למי אפשר למכור את זה, אחד מהאנשים שלקחו את המספר שלי ישמע על זה ואז יש סיכוי סביר שייתקשרו אליי לבקש כסף. או סתם מנחמדות.. הבחור היום היה ממש עשר.
אם הוא חצה את הקו של מסילת הרכבת הסיכוי למצוא אותו גדול יותר- יש שם הרבה יותר הסתובבות של פועלים ממה שהסביר לי השומר שם היום. אם הוא נפל לעומת זאת על אחד הגגות של המבנה עלול לעבור זמן עד שמישהו ימצא אותו שם. כאמור בכל השטח שעד למבנה סרקתי די ביסודיות וגם ניסיתי להסתכל על הגגות של המבנה מהכיוון שממנו הוא בא, אבל לא ראיתי כלום. יחד עם זאת אני לוקח את האפשרות הזו בחשבון, אם הוא המשיך להתרחק לשם זה מסתדר עם זה שהוידאו לא חזר. מצד שני כאמור גם ריסוק באיזור הריאלי שהגדרתי לריסוק מסתדר עם זה שהוידאו לא חזר.. לקח לי לפחות 20 דקות עד שעלה לי בראש הרעיון להביא לשם את תחנת הקרקע שהשארתי בשטח עם משה ששמר על הציוד, ולהתחיל לחפש אות וידאו. בזמן הזה יכול מאד להיות שהסוללה שכבר הייתה אחרי 8 דקות טיסה הייתה חלשה מדי למשדר, או שכאמור משדר הוידאו יכל כבר להישרף מהיעדר איוורור.
אני מקווה לטוב, אבל השלמתי עם האפשרות שאולי הלכו להם 600$ בערך, ועשרות שעות של עבודה ומשוקעות רגשית ברחפן הזה.

ebay007
27-04-2013, 18:42:25
אם איזה בדואי לקח את הרחפן לא נראה לי שהוא יצליח למכור את זה.
חוץ מנזק אפשרי כמו זרוע שבורה, פרופים שבורים, סוללה שהשמש בטח לא עשתה לה טוב ואולי משדר מפוחם- לא בטוח שהוא בכלל ידע מה זה.
אז למצוא את מי שזה שייך לו ולדרוש ממנו כסף זאת האפשרות הכי טובה בשביל הבדואי...

אני מחזיק בשבילך אצבעות.

Liav
27-04-2013, 18:43:37
עצוב לשמוע :(
חבל לאבד רחפן שכזה, בייחוד אחרי זמן כל כך קצר.
מקווה מאוד שתמצא אותו במהרה.

בתור מטיס טיסנים חופשיים, חיפוש אחר טיסן יקר "שברח" הוא דבר נפוץ לצערי.
לא יודע אם אתה מכיר או שלא, אבל על כל טיסן חופשי מותקן משדר רדיו לאיתור.
הוא לא מתוחכם בכלל כמו כל המערכות שיש לך על הרחפן, אבל יכול לעזור כגיבוי במקרה שכזה.
הוא שוקל רק 3 גרם, והסוללה שלו מחזיקה במשך שבועיים.
על הקרקע בשטח פתוח, יש טווח קליטה של כמה מאות מטרים.
משדר שכזה עזר לי ולרבים אחרים לאתר טיסנים שהתרחקו מספר ק"מ מאיתנו.
לא היה שום סיכוי ללא המשדר.

אשמח להרחיב אם אתה מעוניין לשמוע עוד פרטים (פה או בפרטי)

Friman
27-04-2013, 19:00:11
עצוב לשמוע :(
חבל לאבד רחפן שכזה, בייחוד אחרי זמן כל כך קצר.
מקווה מאוד שתמצא אותו במהרה.

בתור מטיס טיסנים חופשיים, חיפוש אחר טיסן יקר "שברח" הוא דבר נפוץ לצערי.
לא יודע אם אתה מכיר או שלא, אבל על כל טיסן חופשי מותקן משדר רדיו לאיתור.
הוא לא מתוחכם בכלל כמו כל המערכות שיש לך על הרחפן, אבל יכול לעזור כגיבוי במקרה שכזה.
הוא שוקל רק 3 גרם, והסוללה שלו מחזיקה במשך שבועיים.
על הקרקע בשטח פתוח, יש טווח קליטה של כמה מאות מטרים.
משדר שכזה עזר לי ולרבים אחרים לאתר טיסנים שהתרחקו מספר ק"מ מאיתנו.
לא היה שום סיכוי ללא המשדר.

אשמח להרחיב אם אתה מעוניין לשמוע עוד פרטים (פה או בפרטי)

כיוון שבפורום כאן יש לא מעט דיונים על אמצעי איתור אני מניח שזה בהחלט יעניין את כולם פה

LiorNT
27-04-2013, 19:17:36
גיל אחי,
עכשיו אני קורא את השרשור, באמת מבאס... אני ממש נקווה שתמצא אותו ותשמח גם אותנו.
בהצלחה איש יקר

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Liav
27-04-2013, 19:41:16
כיוון שבפורום כאן יש לא מעט דיונים על אמצעי איתור אני מניח שזה בהחלט יעניין את כולם פה

אוקי,
ראשית, דובר כבר על המשדר הזה (ודומיו) בפורום, אך לא הצלחתי למצוא את השרשור.

המשדר הוא משדר טיפש שמשדר "טיק" כל שניה בערך.
איתור הטיסן מתבצע באמצעות מקלט שמאזין לתדר.
באוויר טווח הקליטה הוא מספר ק"מ. בד"כ ברגע שבו מפסיקים לקלוט את הטיסן, סביר להניח שהוא נחת (או ממש לקראת נחיתה).
דבר זה עוזר בהערכת זמן טיסה -> מה שיכול לעזור להעריך את המרחק בשילוב עם מהירות הרוח.

בשלב ראשון מנסים לקלוט את השידור. אם מצליחים לקלוט משהו, זה כבר טוב - בד"כ מדובר על טווח של כמה מאות מטרים בשימוש באנטנה טלסקופית ארוכה.
ניתן לשחק עם רגישות המקלט, ואורך האנטנה כדי לקבל הערכת מרחק (גסה).

במידה ולא קולטים כלום - סורקים את השטח בעזרת רכב, עד שמתחילים לקלוט.

אחרי שמגיעים לטווח שבו האות ברור יחסית, ניתן לאכן את המשדר בשיטה די פרמיטיבית, אבל עובדת מצויין:
מצמידים את המקלט לגוף, כדי לחסום חלק מהשידור שמגיע מכיוון מסויים (מאחוריך).
מסתובבים במקום ומסמנים על הקרקע את הנקודות שבהן יש קליטה ואין קליטה, ולפי זה אפשר לקבל כיוון מדוייק.
89188

במקרים חריגים אפשר להשתמש באנטנה כיוונית, שמגדילה את הטווח, אך מצמצמת את זווית הקליטה (לא יודע איך נקרא המושג המקצועי...)

בארץ יש מספר רב של אנשים שאיתרו את טיסניהם במרחקים של כמה ק"מ (כולל אותי) באמצעות המשדר הזה.

החיסרון העיקרי - אם הטיסן\רחפן התהפך והאנטנה צמודה לקרקע, טווח הקליטה יורד משמעותית (פחות מ-100 מטר להערכתי).

המשדר של פים רוייטר (כזה בדיוק יש לי ולרבים אחרים בארץ) בתמונה למטה.
עלות משדר למיטב ידיעתי כ-90 יורו.
עלות מקלט (או יותר נכון, משדר\מקלט) כ-100$ בארה"ב.

http://www.smallflyingartsforum.com/yabbfiles/Attachments/turnupradio.jpg

Friman
27-04-2013, 19:51:15
במלים אחרות ליאב- זה אות ביקון בתדר uhf?
כי יש מקלטי uhf שתומכים באופציה של ביקון, כמו openlrs. כמובן שבמידה ומתנתקת הסוללה או מתרוקנת אחרי כמה שעות האופציה הזו תלך לאיבוד; במצב כזה אכן למשדר ביקון עצמאי יש יתרון. אגב למיטב ידיעתי ניתן להשתמש בווקי טוקי uhf כמקלט לאות הביקון, לא?
ובאנטנות כיווניות אני מניח שאתה מתכוון לאנטנת יאגי? זה לא מסובך לבנות כזו לבד, אם זה מועיל לך באיתור הטיסנים החופשיים אוכל לתת לך הכוונה ללינקים מתאימים. וגם לקנות מורכבת אפשר, הן לא מאד יקרות היום.
90 יורו זה קצת יקר בשבילי לשים על רחפן אבל מנגד גם לאבד 600$ זה לא ממש מציאה.. אם וכאשר אצטייד בכלי הfpv הבא אני אחשוב על זה, בינתיים זה לא נראה שיגיע בטווח הקרוב.

Liav
27-04-2013, 20:05:25
נדמה לי שזה מה שזה :)
אני פחות מתמצא במושגי הרדיו האלו...

הבעיה העיקרית ספציפית במשדרים האלו היא התדר - בעייתי בארצנו... (140MHZ-155MHZ)
המקלט הוא באמת סוג של ווקי טוקי - אבל רצוי שתוכל לשלוט ולכוון את התדר למקרה שיהיו לך כמה משדרים.

אנטנה כיוונית - הכוונה לאנטנה בצורת H (נדמה לי שזה יאגי). השימוש בה נדיר יחסית, וזה נדרש במקרים קיצוניים במיוחד (השתמשתי בה פעם אחת בלבד משנת 97)

טיסן ד-2 עולה מינימום 1000$ (וגם זה זול), ולכן עלות משדר שכזה כ-10% (ואף פחות) מערך הטיסן - משתלמת ביותר עבורנו.
עבור רחפן של 600$, כנראה גם אני הייתי מתלבט כמוך.

עוד נסיון לאיתור הרחפן שלך -
יש לך במקרה נתון אזימוט של הרחפן ביחס אליך ברגעים האחרונים לקראת הריסוק?
אם כן, תוכל להעזר באפליקציה שאביב ואני פיתחנו כדי לשרטט לך מסלול הליכה שיוביל אותך ישירות לאזור בדיוק מירבי.
לפעמים הערכות בצפיה בעיניים ותוך כדי הליכה מטעות מאוד ויכולות להוביל אותך לחפש באיזור אחר.
כל זאת בתקווה שאף אחד לא לקח לך אותו.

guy1a
27-04-2013, 20:07:17
מקווה רק שזה לא כמו הביקון של fmkit כי זה ה 50$ הכי מבוזבזים שלי בתחום צב'ר

Friman
27-04-2013, 20:14:32
נדמה לי שזה מה שזה :)
אני פחות מתמצא במושגי הרדיו האלו...

הבעיה העיקרית ספציפית במשדרים האלו היא התדר - בעייתי בארצנו... (140MHZ-155MHZ)
המקלט הוא באמת סוג של ווקי טוקי - אבל רצוי שתוכל לשלוט ולכוון את התדר למקרה שיהיו לך כמה משדרים.

אנטנה כיוונית - הכוונה לאנטנה בצורת H (נדמה לי שזה יאגי). השימוש בה נדיר יחסית, וזה נדרש במקרים קיצוניים במיוחד (השתמשתי בה פעם אחת בלבד משנת 97)

טיסן ד-2 עולה מינימום 1000$ (וגם זה זול), ולכן עלות משדר שכזה כ-10% (ואף פחות) מערך הטיסן - משתלמת ביותר עבורנו.
עבור רחפן של 600$, כנראה גם אני הייתי מתלבט כמוך.

עוד נסיון לאיתור הרחפן שלך -
יש לך במקרה נתון אזימוט של הרחפן ביחס אליך ברגעים האחרונים לקראת הריסוק?
אם כן, תוכל להעזר באפליקציה שאביב ואני פיתחנו כדי לשרטט לך מסלול הליכה שיוביל אותך ישירות לאזור בדיוק מירבי.
לפעמים הערכות בצפיה בעיניים ותוך כדי הליכה מטעות מאוד ויכולות להוביל אותך לחפש באיזור אחר.
כל זאת בתקווה שאף אחד לא לקח לך אותו.

תודה ליאב.
אבל סרקתי שעות את כל השטח גם באיזור האזימוט שאליו טס הרחפן בשניות האחרונות וגם עוד כמה מאות מטרים רבועים בכל כיוון מסביב, כולל באיזורים שהסיכוי שהגיע אליהם קלוש. מה גם שלהזכירך זה לא טיסן חופשי שהפקטורים לכיוון הטיסה שלו הם הכיוון האחרון, העילוי, כיוון הרוח ויתר שיקולים אובייקטיביים, זה רחפן עם טייס אוטומטי שמנווט אותו, בין אם זה היה לריסוק כלפי הקרקע ובין אם חזרה הבייתה ; גם האופציה שהטייס האוטומטי ניסה להחזיר את הכלי הבייתה נלקחה בחשבון וניסיתי גם לסרוק על פי המשפך הסביר שמסביב לנתיב אפשרי חזרה הבייתה מהנקודה האחרונה שבה הוא היה, כולל אפשרות של המשך היסחפות עוד 200-300 מטר הלאה מאותה הנקודה. ולסיום, במידה והייתה תקלה בטייס האוטומטי - שזו אפשרות פחות סבירה בעיניי אבל היא אפשרות קיימת, במצב כזה רק אלוהים יודע לאן הוא הטיס אותו.

liorz055
27-04-2013, 20:25:32

כל פעם שאני מסתכל על הביקון הזה נכמר ליבי...

guy1a
27-04-2013, 20:38:15
אני רק חושב על הטיסן שהיה פחות נק'מ ... ממני

sharonx
27-04-2013, 20:39:04
אמנם הביקון של FMKIT לא עומד בטווחים שהוא הבטיח (כמה ק"מ) אבל כשיודעים בערך איפה הרחפן התרסק (מאות מטרים) זה מאוד עוזר. אני מצאתי את שלי בשדה תירס של 3 מטר, הוא מאוד צמצם לנו את שטח החיפוש. לדעתי עם אנטנה כיוונית זה יהיה להיט.

guy1a
27-04-2013, 21:05:19
היה לך מזל ..

sevet
27-04-2013, 21:36:01
השמשתי את הביקון של OpenLRS אחרי שגם שלי עשה מופע מילוט (שוב תודה ל-guy1a על העזרה), הביקון שלו יותר חכם טיפה: שלוש אותוות כל 10 שניות בגובה צליל שונה, הראשון בעוצמה מלאה 100mw השני 15mw והשלישי 1mw מרחוק ישמעו רק את הראשון מקרוב את כל השלושה. ווקי טוקי PMR סטנדרטי שלי מוטורולה ב-170ש"ח בחנות צעצועים קולט אותו.... הבעיה היא איך יקלט בזמן אמת? מה יקרה שהבטריה תמות...

כמה זמן תחזיק בטריה 500mw רק למקלט? בעיקר שהוא יעבור למוד משדר ביקון, היא תחזיק בטח יותר.

guy1a
27-04-2013, 21:52:16
השמשתי את הביקון של OpenLRS אחרי שגם שלי עשה מופע מילוט (שוב תודה ל-guy1a על העזרה), הביקון שלו יותר חכם טיפה: שלוש אותוות כל 10 שניות בגובה צליל שונה, הראשון בעוצמה מלאה 100mw השני 15mw והשלישי 1mw מרחוק ישמעו רק את הראשון מקרוב את כל השלושה. ווקי טוקי PMR סטנדרטי שלי מוטורולה ב-170ש"ח בחנות צעצועים קולט אותו.... הבעיה היא איך יקלט בזמן אמת? מה יקרה שהבטריה תמות...

כמה זמן תחזיק בטריה 500mw רק למקלט? בעיקר שהוא יעבור למוד משדר ביקון, היא תחזיק בטח יותר.

זאת השיטה של fmkit

Friman
27-04-2013, 22:33:45
הבעיה שי שאם אני מבין נכון, כשהמקלט נכנס למצב ביקון הוא כבר לא מגיב להוראות השלט, נכון? מה שאומר שאי אפשר להשתמש בצפצפת איתור

sevet
27-04-2013, 22:40:47
זאת השיטה של fmkit

מה היה רע בזה?

הבעיה שי שאם אני מבין נכון, כשהמקלט נכנס למצב ביקון הוא כבר לא מגיב להוראות השלט, נכון? מה שאומר שאי אפשר להשתמש בצפצפת איתור

הוא נכנס למוד איכון רק כשהוא מאבד את השלט, אם הקליטה חוזרת הביקון מפסיק, בנוסף אם בפיילסייף הוגדר להפעיל באזר אז הוא יעבוד במקביל לביקון

אותי רק מטריד איך מאכנים בשטח, אני חייב לבדוק, הבדיקה היחידה שעשיתי זה כשהרחפן על המקרר בבית קומה שלישית ואני ברחוב שפונה לחלון מטבח, היה לי קשה להעלים את האות החלש גם כשמיגנתי בגופי ועוד היה לאות לעבור קצת בטון.... בשטח דיוק כזה של כ-30 מטר בשדה חיטה... אבל בשילוב באזר, זה יכול להיות טוב,
איך מחברים 5V ייעודי למקלט (ובאזר)?

avi g
28-04-2013, 00:59:13
הי גיל כדי לבדוק כ500 600 מטר מעבר לכביש בכיון שרואים בפריים 403
נראה שהרוח בגובה מאוד משמעותית הערכה כ20 קשר
חזור הביתה לא בכיון הרחפן מתקדם בכיון הרוח ואפילו מפנה את האף לכיון זה
נראה ששומר גובה ולכן ירד רק אחרי דקה מאובדן וידאו אחרון כמו שצינת
בהצלחה

guy1a
28-04-2013, 06:39:32
מה היה רע בזה?

הוא נכנס למוד איכון רק כשהוא מאבד את השלט, אם הקליטה חוזרת הביקון מפסיק, בנוסף אם בפיילסייף הוגדר להפעיל באזר אז הוא יעבוד במקביל לביקון

אותי רק מטריד איך מאכנים בשטח, אני חייב לבדוק, הבדיקה היחידה שעשיתי זה כשהרחפן על המקרר בבית קומה שלישית ואני ברחוב שפונה לחלון מטבח, היה לי קשה להעלים את האות החלש גם כשמיגנתי בגופי ועוד היה לאות לעבור קצת בטון.... בשטח דיוק כזה של כ-30 מטר בשדה חיטה... אבל בשילוב באזר, זה יכול להיות טוב,

אין רע .. אבל הטיסן נפל בערך 750 מטר ממני לפי osd על עץ שיכולתי לזהות בשטח ... וגם כשטיילתי שם עם המקלט וידאו לא מצאתי אות .. כנראה הסוללה מתה או ניתקה ... וגם הביקון שהיה מאובטח היטב וגם עם סוללה ניפרדת מאובטחת היטב ... לא נשמע קולו .. אני מאמין שפחות מ 100 מאיפה שאני הסתובבתי.

Liav
28-04-2013, 07:59:10

מדובר באותו רעיון, רק שהביקון שאנחנו משתמשים בו הוא אפילו טיפש עוד יותר.
הוא משדר "טיק" כל שניה בערך וזהו.
אין לו מפסקים ומצבים שונים. רק לחבר סוללה והוא עובד.
מבחינת איכות ואמינות הוא מעולה - אחרי ריסוקים ממשיך לתפקד מצויין. יש לי אותו כבר כעשור והוא לא מפסיק לשדר.
לחבר שלי נדרס הביקון בחניה. הוא אמנם לא הצליח לנתק את הסוללה אח"כ, אבל הוא המשיך לעבוד :)
זמן עבודה כשבועיים - מה שלא מצריך דאגה מרובה בכל מה שנוגע לסוללות (להחליף פעם בכמה חודשים - כתלות בתדירות ההטסות).

אבל אחד הדברים שאסור לזנוח (בדומה לטיסנים), זה המקלט.
היה לי מקלט ישן של יונידן. עשה את העבודה לא רע, אבל איכות הקליטה היתה מעפנה. הייתי חייב להשתמש באנטנה ארוכה כדי לקלוט אותו גם ממרחקים קרובים יחסית.
לאחרונה השתדרגתי במקלט של אלינקו + אנטנה טלסקופית ארוכה, וההבדל הוא שמים וארץ.
אני קולט את הטיסן ממש בקלות (גם כשהאנטנה מקופלת) ובטווחים ארוכים יותר.

אני מניח שהווקי טוקי שאתם משתמשים בו לא קולט טוב כ"כ.
גיא, אם אתה רוצה, נוכל לעשות השוואה בין המקלטים והמשדרים (והצלבות) כדי לוודא האם באמת ה-fmkit הוא הוצאה מבוזבזת, או שאולי איכות השידור של הביקון של פים טובה יותר ממנו.

guy1a
28-04-2013, 08:16:15
אני מניח שהווקי טוקי שאתם משתמשים בו לא קולט טוב כ"כ.
גיא, אם אתה רוצה, נוכל לעשות השוואה בין המקלטים והמשדרים (והצלבות) כדי לוודא האם באמת ה-fmkit הוא הוצאה מבוזבזת, או שאולי איכות השידור של הביקון של פים טובה יותר ממנו.

הייתי שמח לנסות .. אבל לא הצלחתי למצוא את הביקון ( ואת הטיסן :( )

ZvikaF
28-04-2013, 14:42:17
מחכה לבשורות טובות :)

Friman
28-04-2013, 21:59:33
אני רק מקווה שאם מישהו לקח אותו היה לו שכל לנתק את הסוללה... אחרת גם מה שהוא לקח בטח כבר עלה באש כשהליפו התרוקנה.
עד הסופ״ש אני משתדל להישאר אופטימי, כל מי שמסתובב באיזור יודע שבשישי שבת מטיסים שם מסוקים וטיסנים, אולי יבוא מישהו בסופ״ש לנסות לגבות תשלום על החזרת הרחפן. אם אחרי הסופ״ש הוא עדיין לא יחזור אני אאלץ להספיד אותו סופית :(

guy1a
29-04-2013, 06:30:47
ליפו לא נשרפת כשהיא נגמרת .. היא פשוט .. מתה.

sharonx
01-05-2013, 09:36:11
FRIMAN - יש איזה חדשות טובות ?

אם לא תתנתק מהארוע הזה ותמשיך הלאה, זה חלק בלתי נפרד מהתחביב.

תמשיך לספר לנו איך אתה מתקדם :)

בהצלחה

guy1a
01-05-2013, 09:41:16
עכשיו גיל יבין למה אני ממליץ על רחפנים זולים :)

Friman
01-05-2013, 10:45:07
אני ממתין עד הסופ"ש בטרם אספיד אותו סופית.
כן אני יודע שרון שזה חלק מהתחביב, וריסקתי די והותר בשנתיים האחרונות, אבל זו פעם ראשונה שמדובר ב"טוטאל לוסט"... ובמיוחד זה מאכזב שאחרי כל כך הרבה זמן בדיוק הגעתי למצב שאני נהנה ת'כלס מהטסת הFPV ולא מהתעסקויות בדיקות וכיוונים. מבאס, אבל זה מה יש.
בימים הקרובים צפוי לנחות אצלי קיט בלזה לטיסן EVA SPORT של MOUNTAIN MODELS שגם לו ייחלתי וחיכיתי הרבה זמן, ככה שיש פרוייקט נוסף כבר בקנה. ולקראת הקיץ אשקול מתי מה ואיך יגיע הרחפן הבא...

Friman
03-05-2013, 10:06:12
מצאתי אותו!!!!!
משה נזכר שבזמן שחיפשנו הוא שם לב שהבדואי על הסוס שביקש כסף למצוא אותו, רוכב כמה מאות מטרים משם, נעצר ליד איזה עץ ומתעסק עם משהו. הלכנו לשם, בסריקה ראשונית לא מצאנו כלום וכבר כמעט התקפלנו. אבל הקשבתי לאינטואיציה להמשיך לחפש... פתאום אני רואה חתיכת פרופ כתום בין השיחים... חשבתי שאני הוזה בהתחלה, התקרבתי ו...:
89440
הבן ^#%*+ כנראה לקח אותו וכשהבין שלא יקבל עליו כסף החביא אותו בשיחים.
הנה כמה תמונות ניצחון:
89441
89442
89443
קיבינימאט, הכל תקין! אפילו המשדר וידאו! רק זרוע אחת שבורה (וסוללה מתה מן הסתם, היא הייתה עדיין מחוברת...) ואני כבר הספדתי אותו סופית...
עכשיו חזרה הבייתה לבקרת נזקים מסודרת יותר וצפייה בוידאו ממצלמת מחזיק המפתחות.
איזה אושר!

s.mario
03-05-2013, 10:20:07
ווואו!!!
איזה יופי.
האמת הייתי סקפטי - על פי הרשמים כנראה שהיה לך הרבה מזל , ואם הכל תקין אז בכלל...

אחלה סופ"ש גיל!

Friman
03-05-2013, 10:29:23
בסופו של דבר, רק מוכיח כמה חשוב שיש חברים - שאכפת להם מהריסוקים והאיבודים שלך, שלא נותנים לוותר כל כך מהר, שיושבים שוב ושוב על המחשב לנסות לעזור לאתר...
המון תודה למשה ולשלומי שנשרפו יחד איתי בשמש שעות בחיפושים, ובהזדמנות הזו המון תודה לכולכם כאן בפורום על העידוד והנסיונות לעזור באיתור... אותו הבדואי הסתובב קודם בדיוק במקום שהערכנו מהשניות האחרונות בוידאו ששם הרחפן התרסק, אם להבא במקום להילחץ ולרוץ כמו משוגע הייתי מסתכל בוידאו ומתחיל את החיפוש מהאיזור הזה, הייתי מוצא אותו בקלות. רק בגלל החולרה הזה שרפתי עשר שעות בשמש בחיפוש אחרי הכלי שכבר מזמן לא היה במקום שבו הוא התרסק.
ו..זה שהכל שלם מסביר למה לא מצאתי שברים ;). אפילו הפרופים שלמים

mitamar06
03-05-2013, 10:34:47
כיף לשמוע גם אני איבדתי ומצאתי את הרחפן השבוע

eitanbin
03-05-2013, 10:35:00
איזה כייף שמצאתה , כאב לי שקראתי בשבוע שעבר את הפוסט
סוף שבוע מהנה
איתן

Flying_student
03-05-2013, 11:01:52
מזל טוב!
ועכשיו שאלה: שמת לב שכל פעם כשהרחפן פנה עם הגב אליך אתה קיבלת את הוידאו חזרה? עושה רושם שאפילו הטייס האוטומטי רמז לך את זה בדרכו שלו ואולי אם היית מנסה לחזור ברוורס היית מצליח בכוחות עצמך.
בנוסף, נשמח לראות איכונים על המפה איכן נמצא הרחפן ביחס להצעות שהועלו פה קודם, רק כדי לדעת האם היה מודל שחזה טוב (או אינטואיצה בעקבות הוידאו) מה היה המרחק שהוא גמע מהרגע שהתחיל ליפול וכו' - זה יעזור לכולנו.

Friman
03-05-2013, 11:08:59
תודה שחר ואיתן וכולם.
לצערי ההקלטה ממצלמת מחזיק המפתחות שוב לא פעלה, ככה שאני לא יכול לראות את הרגעים האחרונים בהם כבר לא קיבלתי וידאו.
איפה מצאנו את הרחפן לא כל כך אינפורמטיבי בנושא הזה, זה לא המקום שבו הוא נפל (אלא אם הוא כיסה את עצמו בשקיות קרטונים וקלקרים בתוך שיח..). כיוון שהגענו למקום הזה בעקבות הבדואי שמשה ראה מסתובב שם בשבוע שעבר, והבדואי הזה הסתובב קודם בדיוק היכן שחשבתי שהרחפן נפל (מרחק של 20-30 מטר מהנ.צ האחרון שהתקבל מהosd) אני חושב שניתן לשער די בוודאות שהוא נפל בדיוק איפה שחשבנו שהוא נפל, לפי המשפך שצייר גיא אזולאי ממש קרוב לנקודה האחרונה בה ראיתי וידאו. הרחפן היה מוחבא היטב בתוך שיח בערך 700 מטר משם.
בבקרת נזקים מסודרת אכן הכל תקין, משדר הוידאו עובד והמצלמה לא נפגעה כלל, רק מאובק קצת הכל.
עכשיו זמן להפקת לקחים... קודם כל בוודאות אני הולך להחליף את אנטנת מקלט הוידאו לmoxon סמי-כיוונית ואחשוב על חצובה עבורה קצת רחוק מהרכב, שלא יהווה רפלקטור. אם זה לא יביא קליטה יותר נקייה של הוידאו אאלץ לשקול להחליף משדר וידאו, אולי אעבור לתדר אחר. בנוסף- כיול מדוייק יותר של הקואורדינטות בosd והחשכת הרקע מאחורי הטקס לשחור במקום אפור בהיר, שווה לי שיחסום לי טיפה את התמונה אבל שאראה את הנתונים טוב בהקלטה. כמו כן כיוונון יותר מדוייק של מגבר הוידאו בתחנת הקרקע כדי שלא יעוות את התמונה בפיקסול יתר, כולל בדיקה בחוץ בשמש ולא רק על שולחן העבודה, לוודא שהנתונים נראים היטב. אצטרך לבדוק את נושא ביטול הלמידה האוטומטית של המצפן בלוח, ששי סבט דיבר עליו- ייתכן שזה מה שגרם לעיקוף בתחילת החזרה הבייתה שהביא לחציית הכביש. בהמשך כשתגיע לי אנטנת הnagoya 772 לopenlrs uhf אני אנסה שוב את מערכת הuhf ואבדוק את אופציית הביקון של המקלט שם כעזר איתור נוסף. אני שוקל להחליף osd לminiMosd של ערסי כדי שבתמונה מהמקלט אקבל גם חיווי כל הזמן למצב הטיסה של הכלי- הבלבול באיתור מקום הנחיתה היה בין היתר כי לא זכרתי אם הפעלתי rth לפני הרגעים האחרונים בוידאו או אחרי שהכלי כבר כנראה התרסק. ההנחה שלי כרגע היא שהפעלתי rth רק אחרי שהכלי כבר נחת, ובגובה 0 הוא לא מפעיל rth. אבל כל זה בקטנה, העיקר שחזר שלם.
יש לי התלבטות אם לנסות להחיות את הסוללה, היא מראה מתח 0.5 וולט... כבר היו לי החייאות מוצלחות של סוללות בעבר אבל זו התרוקנה לגמרי ועוד שכבה שבוע שלם בשמש שרבית... נראה לי אבוד ומסוכן בכלל לנסות.
מה שכן מת לי היום תא בסוללת 6 תאים 5 אמפר של המסוק (באוויר! נחיתה בחצי אוטורוטציה עקב soft cut שהפך לקרט מלא בדרך לנחיתה), אולי אחלץ ממנה סוללת 3 תאים לרחפן. אני צריך רק את האומץ להתעסק בזה...

flyman
03-05-2013, 11:52:01
ווואוו גיל כל הכבוד עקבתי בדריכות אחר הפוסטים שלך

אם כך צריך להוסיף אזעקה על הרחפן "גנב גנב גנב ..."

איזה יופי לשמוע (תתחדש :-) )

פעם הבאה תטיס בצפון :-)

Hagay
03-05-2013, 12:17:18
מזל טוב גיל וכל הכבוד. באמת טוב לשמוע
אפשר אפילו להגיד תתחדש מחדש

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

motti
03-05-2013, 12:56:23
וכמו שאמר חגי חדש חדש ותתחדש מחדש:):)

liorz055
03-05-2013, 13:26:34
איזה כיף לשמוע.
זה אפילו יותר משמח מסתם למצוא אחרי ריסוק.
זה נותן פרופורציות למשמעות ריסוק הזרוע.

Moti007
03-05-2013, 13:36:45
שירשור מדהים טוב ...
מזל טוב

Sent from my XT910 using Tapatalk 2

apache
03-05-2013, 13:43:22
איזה כיף לשמוע!!!! מזל טוב :) תנסה להחיות את הסוללה אני הצלחתי להחיות כמה כאלה ״מתות״ משמשות אותי לניסויים.

Friman
03-05-2013, 15:10:38
אני אנסה למרות שאני סקפטי... אחרי שבוע ריקה בשמש..? מצד שני נמאס לי לזרוק סוללות, וגם הלכה לי סוללה אחת של המסוק היום.. אוציא את ערכת הטעינה מחוץ לבית ואנסה מה יש להפסיד. זה זיפי קומפקט, תמיד טענתי שהמיץ ליפו שלהן מוצלח במיוחד

אריה.ח
03-05-2013, 15:34:33
ממש כואב על כל ההשקעה והכסף שאובד
כאחד שאבד לו רחפן...לנצח! (לפני כשנה)
אני שמח בשבילך שמצאת אותו, :cool:

ebay007
03-05-2013, 15:35:57
וואו! כל הכבוד על הנחישות גיל!

ושהבדואי המניאק יפול מהסוס שלו... :mad:

dror
03-05-2013, 17:32:36
מזל טוב!

אני מכיר היטב את ההרגשה של איבוד רחפן שהשקעת בו המון עבודה... טוב שלפעמים גם מוצאים.

Friman
03-05-2013, 17:41:36
תודה!
אני יכול להבין את הבדואי שלקח ורצה לקבל עליו כסף, בסך הכל חלק מהפזורה חיים פה בנגב בתנאים של עולם שלישי, וגם הייתי מוכן לשלם לו, רק אני לא מבין למה לא אמר שהרחפן אצלו... כששאל בפעם הראשונה כמה יקבל ממני אם ימצא אותו אמרתי לו שיקבל חיוך, כי הוא טען שלא אצלו ולא היה לי כוח לבלבולי שכל מיותרים כשאני באטרף של החיפושים (כי את אותו דיון היה לי עם עוד 3-4 בדואים אחרים לפחות כשלהם לעומתו לא היה מושג איפה הרחפן), אבל אם היה בא ואומר שהוא אצלו לא הייתה לי בעיה לשלם לו 100-200₪. לא יודע מה הוא קיווה להרוויח מלהשאיר את הרחפן מוחבא בתוך שיח...? אולי הוא הניח אותו שם עוד לפני שבכלל דיברנו איתו וכשהבין שלא ייצא לו מזה כסף פשוט השאיר אותו שם.
בכל אופן 2 תאים בליפו תקינים ואוגרים מתח אבל התא השלישי בפער גדול מהם ומתחמם מאד בטעינה. אני לא רוצה להסתכן בשריפה אז לא אמשיך לנסות להטעין אותו, אולי אנסה לחלץ מזה סוללת 2 תאים. לא שיש לי מה לעשות איתה, רק אם פעם יהיה לי רכב חשמלי אולי...

sevet
03-05-2013, 17:44:39
איזה יופי! :)
אני ממש שמח בשבילך, הרגשתי את הרגשת הניצחון בתמונה שלך כמו שאני מצאתי את הרחפן שלי.
לא הייתי משתמש בבטריה לרחפן גם הייתי מחייה אותה תא אחד יכול להיות חלש ולהוריד מתח בפתאומיות, אולי לעמדת קרקע, לבטריה שמתה לי באיבוד מת תא אחד לגמרי והיא הוסבה מ-3 לשני תאים למשקפי ה-FPV...

בהקלטות שלך מהסרטונים, לא הבנתי בכלל איך ראיתה קורדינאטות, ב-MinimOSD אפשר לכוון בהירות של הטקסט וגם על המינימום זה מאד ברור בהקלטות.

מזל טוב, תתחדש על הרחפן החדש, אמנם זרוע שבורה אבל עלה לך בזול :) (בלי לזלזל בשעות אדם של החיפושים)

liorz055
03-05-2013, 17:45:13
אני מניח שאם הוא היה אומר שזה אצלו ושהוא רוצה עליו כסף זה כבר פחות חוקי והסיכוי שהוא יראה עליו כסף יורד.
הלקח הוא : ישר להציע כסף ולא הבעת פנים ידידותית...

Guyazulay@
03-05-2013, 17:47:18
יפה, טוב לשמוע.

guyst
03-05-2013, 19:09:37
כל הכבוד על הנחישות! שמח בשבילך! :)

Liav
03-05-2013, 19:51:07
אני ממש שמח שמצאת אותו :)
(מכיר מנסיון את התחושה)

איפה מצאנו את הרחפן לא כל כך אינפורמטיבי בנושא הזה, זה לא המקום שבו הוא נפל (אלא אם הוא כיסה את עצמו בשקיות קרטונים וקלקרים בתוך שיח..)

אני חושב שאתה צריך להודות לבדואי שדאג לכסות לך את הרחפן ולהגן עליו מפני השמש הקופחת :p:cool:

Friman
03-05-2013, 20:02:42
אני ממש שמח שמצאת אותו :)
(מכיר מנסיון את התחושה)

אני חושב שאתה צריך להודות לבדואי שדאג לכסות לך את הרחפן ולהגן עליו מפני השמש הקופחת :p:cool:

ת׳כלס...

ZvikaF
03-05-2013, 20:04:24
אם אני אתחיל לדבר עכשיו על משהו חדש אשתי זורקת אותי מהבית מחר בבוקר ;). לא מזמן הזמנתי קיט חדש לטיסן, שעוד לא הגיע, וגם ככה היא עצבנית שכל הסופשבוע הייתי בשטח בחיפושים אחרי הרחפן.
צריך לשחק אותה מבואס (שזה די פשוט, אני באמת מבואס..) ולחכות שזה יבוא ממנה...

רואים שאתה נשוי עם ותק :cool:

drgabbay
04-05-2013, 02:55:18
שמח מאוד שמצאת ותשתף איזה ביקון קנית

moshe.kadosh
04-05-2013, 11:59:44
עכשיו צריך למצוא את שלי

Friman
04-05-2013, 12:01:02
עכשיו צריך למצוא את שלי

בהצלחה!

moshe.kadosh
04-05-2013, 12:34:35
תודה

drgabbay
04-05-2013, 12:40:28
איפה היטסת אולי נבוא לעזור בחיפושים

moshe.kadosh
04-05-2013, 12:48:13
ליד מגדל העמק
צפון...
http://www.efly.co.il/forums/showthread.php?63331-%E0%E1%E3

Friman
04-05-2013, 15:38:20
מה היה רע בזה?

אגב בעניין ביקון, התעניינתי קצת במגוון הווקי טוקי-ס שיש לקנות בארץ וראיתי שרוב המכשירים עובדים בתדרי 446mhz ולא 433mhz... איפה מוצאים ווקי טוקי בתדר 433?
עריכה: בסדר, הבנתי... הביקון משדר בתדר PMR...
אבל אם אני מבין נכון הביקון בopenlrsng מתחיל לעבוד רק בכיבוי המשדר או אובדן אות הוידאו (אחרי 30 שניות)? האם כשחוזרת קליטת הרדיו או כשמדליקים שוב את השלט אות הביקון נפסק? והאם בזמן שהמקלט משדר את אות הביקון הוא מגיב להוראות מהמשדר, למשל לצורך הפעלת צפצפת איתור?

sevet
04-05-2013, 16:54:03
הביקון עובד 10 שניות אחרי שעובד אות הרדיו, אי אפשר לתת עוד פקודות מהרדיו כי אבד הקשר...., כשחוזר הקשר הביקון מפסיק, תגדיר בפייל סייף שהצפצפה תפעל כל הזמן, או תפעיל את הרדיו מדי פעם לנסות להפעיל את הצפצפה. כמו שרשמתי בפוסט שלי הרדיו שעובד עים הביקון הוא מוטורולה tlkr פשוט מחנות צעצועים. צריך לחבר בטריה ייעודית למקלט שיחזיק הביקון הרבה זמן.

Friman
04-05-2013, 17:24:47
הביקון עובד 10 שניות אחרי שעובד אות הרדיו, אי אפשר לתת עוד פקודות מהרדיו כי אבד הקשר...., כשחוזר הקשר הביקון מפסיק, תגדיר בפייל סייף שהצפצפה תפעל כל הזמן, או תפעיל את הרדיו מדי פעם לנסות להפעיל את הצפצפה. כמו שרשמתי בפוסט שלי הרדיו שעובד עים הביקון הוא מוטורולה tlkr פשוט מחנות צעצועים. צריך לחבר בטריה ייעודית למקלט שיחזיק הביקון הרבה זמן.

יש בזה פרדוקס...
כשאין קליטה מהמשדר המקלט נכנס למצב failsafe שמפעיל חזרה אוטומטית הבייתה, בלוח. אם הרחפן על הקרקע ומסוגל להמריא, הוא אמור לחזור הבייתה. ואם הוא לא מסוגל להמריא מכל סיבה שהיא, עדיין למיטב הבנתי (מהדף של ארדוקופטר בגוגל) המנועים אמורים להיכנס לעבודה ולנסות לחזור הבייתה. כלומר צריכת הזרם תואץ והסוללה תיגמר די מהר. כל זאת בהנחה שהכלי אכן נמצא עדיין בטווח קליטה, ואז הצורך בכיבוי השלט לשם הפעלת הביקון יוצר את הפרדוקס... למרות שמהבדיקות שלי בפועל אני רואה שבגובה 0 הרחפן לא נכנס לפיילסייף בכיבוי המשדר, אבל אם הוא למשל תקוע על עץ...
שימוש בסוללה נפרדת למקלט בעייתי ממגוון סיבות.
צריך לנסות לבדוק עם kha אם יש אפשרות להפעלה אחרת לביקון, כמו למשל אחרי 10-20 שניות ללא תזוזה בסטיקים, או בהפעלת ערוץ ידני מהמשדר.
אגב, בדף הפרוייקט של openlrsNG כתוב: ״Beacon (if enabled) automatically starts after 'deadtime' with no data from TX״... זה אומר שהטריגר להפעלה הוא אובדן אות רדיו, או משך זמן של היעדר אינפוט מהסטיקים?

ZvikaF
05-05-2013, 13:00:39
יופי של חדשות טובות.. תתחדש גיל (כבר הספדת אותו..) :cool::cool:

igalr
05-05-2013, 13:23:05
לי יש את הביקון של פיטר
מחובר לסוללה עצמאית ומתחיל לשדר מרגע החיבור הסוללה .

Friman
05-05-2013, 13:33:37
לי יש את הביקון של פיטר
מחובר לסוללה עצמאית ומתחיל לשדר מרגע החיבור הסוללה .

יגאל אפשר קישור לראות במה מדובר?

igalr
05-05-2013, 13:38:08
זו הגרסה היותר חדשה :
http://fmtv.us/rf_beacon.html

לי יש את הגרסה הישנה שגם היא מאפשרת פרמטרים כמו השהית הפעלה קצב ערוץ וכו... אני ביקשתי מפיטר שיקנפג כך שיתחיל לעבוד מרגע חיבור סוללה ותדירות דיי צפופה .....
עוד לא יצא לי לחפש אבל את הצפצפופים אני שומע כל הזמן.

Liav
05-05-2013, 14:37:18
גיל, אם אתה מגיע לאיזור ת"א - ראשון לציון, דבר איתי ואראה לך את הביקון שאנחנו משתמשים בו לטיסנים החופשיים.

sevet
05-05-2013, 17:23:57
הtx כשדלוק, תמיד שולח מידע, גם כשאין אינפוטים מהסטיקים,
מה שיפה ב openlrs הוא שהפיילסייף מוגדר מהשלט, אם אתה חושב שיש קליטה ולא מעוניין שיחזור הביתה, תגדיר את הפיילסייף ע"6 לחיצה על הבינד שניה שתיים ואז תכבה את השלט לשמוע את הביקון, מה טוב פיילסייף RTH אם לא משתמשים בו על עיוור, תדאג להטיס במקום פתוח מספיק, אותי הציל פעם אחת כשממש חזר לבד ונדמה לי שפעם אחת שריסקתי על עיוור מההקלטה רואים שאולי ניסה להמריא אבל לא הייתה בטריה מספקת, אפשר גם לעשות מרחוק אם יש קליטה disarm ואז לא ימריא אם יעבור ל-rth, הבעיה היא שבלחץ בזמן אמת לא חושבים על זה, שווה אולי לשבת לתכנן לעצמנו נוהל ברור, להדפיס,לשנן כמו תוכי, ובזמן אמת לפעול כמו רובוט ולא מלחץ.