PDA

צפייה בגרסה מלאה : צריך עזרה- הרחפן מתהפך בהמראה

erez1977
05-04-2014, 18:22:33
שלום חברים,
זקוק לעצת מומחה!

השלמתי בניית רחפן המבוסס על :
1) קיט דיסקו של RCTIMER (מנועים 850, ESC 30 A)
2) פרופים קרבון RCTIMER 10*4.5
3) בקר APM 2.6
4) סוללה ZIPPY 3S 3700
5) שלט 9XR

עבדתי בהתאם להוראות באתר של ARDUCOPTER וביצעתי כיול מדי תאוצה, מצפן,רדיו, ESC
ווידאתי כי המנועים מסתובבים בכיוון הנכון+ הפרופים מתאימים וכמובן ה APM בכיוון הנכון.

אך למרות הכל - במספר ניסיונות הרחפן מתהפך לאחור מייד עם ההמראה.
ניסיתי לשנות את מיקום הסוללה שהיתה בחלק האחורי והעברתי אותה לפנים ועדיין אותה התוצאה.

אשמח לסיוע.
תודה.
106127

sevet
05-04-2014, 18:58:34
תוריד פרופלורים, תחבר בטריה ו usb תתחבר מה mission planner ל-terminal, תרשום test ואנטר ואז motors ואנטר, יתחיל לבדוק מנועים, למרות המיספור:
אחד קידמי ימני
שתיים אחורי שמאלי
שלוש קידמי שמאלי

יבדוק בסיבוב עם כיוון השעון, יתחיל קידמי ימני, אחורי ימני, אחורי שמאלי

תראה שמסתובב קידמי ימני נגד כיוון השעון, כל מנוע על יד מסתובב לכיוון השני.

מעבר לזה, איך מתהפך? הספקת לראות אם רועד ואז מתהפך?
תגדיר ערוץ 6 פוטנציומטר ל rate roll p ותנמיך כנראה

Sent from my HTC One X using Tapatalk

Bsh
05-04-2014, 19:31:55
סליחה שאני מתפרץ.... קניתי את אותו קיט ואני די מתחיל בנושא, יש לי בעיה, כשאני מחבר את הבקר למנוע מצד אחד ולסוללה מצד שני ואז את הכבל למקלט..... המקלט אמור לקבל מתח ולהדלק ( זה מה שהבנתי מכל מה שחקרתי ).
אבל למעשה המקלט לא נדלק ורק יש צפצוף אחיד ואין תגובה להדלקת המשדר. מיותר לציין כי המשדר מחובר למקלט. תודה לעל כיוון או עזרה בנושא כי אני ידי תקוע

guymeg
05-04-2014, 19:50:17
סליחה שאני מתפרץ.... קניתי את אותו קיט ואני די מתחיל בנושא, יש לי בעיה, כשאני מחבר את הבקר למנוע מצד אחד ולסוללה מצד שני ואז את הכבל למקלט..... המקלט אמור לקבל מתח ולהדלק ( זה מה שהבנתי מכל מה שחקרתי ).
אבל למעשה המקלט לא נדלק ורק יש צפצוף אחיד ואין תגובה להדלקת המשדר. מיותר לציין כי המשדר מחובר למקלט. תודה לעל כיוון או עזרה בנושא כי אני ידי תקוע

תפתח שרשור חדש, אין שום סיבה להסיט את הנושא, בייחוד שזה אפילו לא קשור לשאלה הראשית.

erez1977
05-04-2014, 19:56:05
הצלחת לבלבל אותי....
איזה בקר טיסה יש לך?
איך חיברת בין הבקר למקלט? PPM או כל ערוץ בנפרד?
האם הבקר טיסה נדלק?
ממליץ שתשלח סכימה פשוטה של החיבורים שביצעת.
נסה להיעזר בסכימה הבאה:
http://cdn.shopify.com/s/files/1/0244/0341/files/onDrone_APM2.5_layout_QUAD_OD411.png?1141

yuvalko
05-04-2014, 21:34:06
תבדוק שאתה מקונפג x ולא +. תראה שהמנועים מסתובבים נכון. ימין קדמי נגד השעון, שמאל קדמי עם. מאחורה הפוך. תראה שהפרופים מורכבים נכון ליצר דחף למטה בהתאם לכיוון הסיבוב, תבדוק שהמנועים מחוברים למספר הנכון בבקר לפי התרשים שיש באתר 3dr.

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk

sevet
06-04-2014, 10:15:01

נא לא לפרוץ דלתות אבל הבעיה שלך פשוטה, בקיט מוכרים בקרי NFS שהם Opto, משמע, בלי BEC, בגלל זה מגיע BEC ייעודי בקיט.

Bsh
06-04-2014, 13:14:57
תודה, זה אומר שאני מפסיד ערוץ אחד לטובת ה bec ??

roib2210
06-04-2014, 15:14:05
הייתה לי את אותה בעיה בדיוק והפתרון היה פשוט אני מקווה שאצלך זה יהיה גם.

שאתה עובר עם הWIZARD הוא נותן לך לכייל אותו ע"י סיבוב שלו על כל הצירים, מה שאני עשיתי היה לכייל אותו אבל עם הפרופיא לכיוון השני כך שלמעשה שיבשתי לו את הצורה.

אם אכן יש לך את אותה בעיה כמו שהיה לי כנס שוב למצב כיול מה MP דאך ה WIZARD (אחרת לא יהיו לך תמונות) ותוודא שאתה עושה את הכיול בדיוק כפי שמופיע בתמונות.

עדכן אם הצלחת, לא הצלחת ואתה גר באיזור הרצליה תקפוץ אלי ונחשוב ביחד איך מתקדמים ואם צריך להחליף משהו נוכל להעביר מהציוד שלי.

בהצלחה, תעדכן,

רועי

dudimax
11-04-2014, 17:39:30
לא יותר פשוט להרכיב נאזא ולטוס?