צפייה בגרסה מלאה : שאלה איזה צבע הכי בולט בשמיים ?
Roni_Ron
16-07-2014, 01:14:27
מה הכי קל לראות באוויר ?
כתום ?
צהוב?
אדום?
rotemshan
16-07-2014, 09:00:45
הכי קל לראות צבעים מנוגדים,
למשל פס אדום ופס לבן.
עדיפות לרוחב הכנף ולא אורך הכנף.
דעתי האישית.
תסתכל על הטיסן בתמונת הפרופיל שלי
או בסרטון של פרפר שבניתי פעם
Butterfly - test flight #2:
http://youtu.be/TACdqH8u7Aw
Sent from my SM-N900
אליקופטר
16-07-2014, 09:22:42
זה די שונה מאדם לאדם אבל צבע בהיר בחלק התחתון וכהה בעליון הוא כלל ראשון .וזאת מאחר וקרני השמש פחות מאירים את חילק התחתון של הטיסן לכן עדיף בהיר איזה זה די תלוי במטיס ובמראה שרוצים.שילוב של פסים קוביות בצבעים מסייע.
rotemshan
16-07-2014, 09:54:26
זה די שונה מאדם לאדם אבל צבע בהיר בחלק התחתון וכהה בעליון הוא כלל ראשון .
לא מסכים - רוב הזמן אתה רואה את החלק התחתון של הטיסן ונוח יותר לראות חלק תחתון מפוספס
שילוב של פסים קוביות בצבעים מסייע.
מסכים - בדגש על קונטרסט (ניגודיות צבעים) גבוה
adibenbasat
16-07-2014, 14:57:57
קצת ערבבו פה שני דברים..
הצבע הכי בולט בשמיים (לאנשים שאינם סובלים מעיוורן צבעים מלא או חלקי) הוא "אדום זוהר" או נכון לומר אדום פלואורסצנטי שהוא במידה מסוימת קצת כתום (אבל זה לא כתום זוהר, שני צבעים שונים).
"סכימה" היא אלמנט נוסף שעוזר לנו בזיהוי והבנה באיזה מצב הטיסן שאנו מטיסים, כלומר אוריינטציה, אם הוא הפוך או לא, טס אלנו או מתרחק...
החלק החשוב במשימה הזו היא הכנף, לכן בצד העליון ובצד התחתון חייב להיות הבדל משמעותי בבחירת הצבעים והסכימה, אישית אני ממליץ חלק עליון "למלא" את שטח הכנף בצבע אדום זוהר,
ובחלק התחתון של הכנף פסים שחור לבן או משבצות דמקה גדולות שזה קצת פחות טוב מסיבה שיש פסים לכיוון הטיסה כך זה יותר מובן מה הכיוון של הטיסה כשמשבצות יכולות להיות לכול כיוון.
חשוב לציין שלבן שחור הם צבים לא טובים ולא בולטים בכלל בשמיים (לאומת האדום הפלואורסצנטי), אך שילוב פסים אחד ליד השני יוצר אפקט בולט.
igalr
16-07-2014, 16:14:32
הצבע הכי בולט זה הוא צבע אדום
וגם כל הזמן מדברים עליו בטלוויזיה בזמן האחרון
Roni_Ron
16-07-2014, 16:28:16
תודה עבור ההיענות. מי שהיה בכוון הוא עדי. השאלה לא לגבי ניגודים זה ברור.
השאלה היא לגבי טיסן שטס רחוק לא 3D שלגביו אין דילמה אלא טיסן ש"מגהץ" והמטיס צריך לראות אותו
כמה שיותר טוב . למשל ברור שהצבע הכי גרוע הוא אפור. לראיה הוא משמש מזלטים או מטוסים שרוצים שיראו אותם כמה שפחות.
עכשיו שהשאלה הובנה ניתן לענות. תודה.
rotemshan
16-07-2014, 16:33:33
תודה עבור ההיענות. מי שהיה בכוון הוא עדי. השאלה לא לגבי ניגודים זה ברור.
השאלה היא לגבי טיסן שטס רחוק לא 3D שלגביו אין דילמה אלא טיסן ש"מגהץ" והמטיס צריך לראות אותו
כמה שיותר טוב . למשל ברור שהצבע הכי גרוע הוא אפור. לראיה הוא משמש מזלטים או מטוסים שרוצים שיראו אותם כמה שפחות.
עכשיו שהשאלה הובנה ניתן לענות. תודה.
אז נתחיל את הדיון מחדש ??
לדעתי הצבע הכי בולט הוא אדום.
:p
flatspin
16-07-2014, 19:01:14
אני מסכים כמעט עם כל מה שנאמר לפני, פרט לדבר אחד. בעיני, לפחות, חשוב שהצבע הבהיר יהיה בצידה העליון של הכנף והצבע הכהה בצידה התחתון. וההסבר לזה: בטיסה אופקית וישרה אנחנו רואים רק את החלק התחתון של הכנף. הוא בצד המוצל, וממילא הוא כהה. לעומת זאת, כאשר הטיסן בהטיה, אנחנו רואים את חלקה העליון של הכנף כשהיא מוארת בעוצמה ע"י השמש. כך נוצר קונטרסט חריף בין הצד התחתון והעליון.
אין טוב מזה להבחין במצב הטיסן באויר ומבטל כמעט לגמרי את תופעת איבוד האורינטציה.
הצבעים המועדפים עלי: בחלק העליון לבן או צהוב בהיר, בחלק התחתון אדום, כתום או כחול. כמובן אפשרי גם כל שילוב אחר, ובלבד שיישמר הכלל שהצד העליון בהיר והתחתון כהה.
rotemshan
16-07-2014, 19:20:46
אני מסכים עם כל מה שכתבת,
למרות שאין מה ש"מבטל" את איבוד האוריינטציה
Sent from my SM-N900
wind556
18-07-2014, 09:07:45
היו מחקרים בנושא (ולצערי אין לי קישור רלוונטי) שהצבע הנראה הכי טוב בשמיים זה דווקא ירוק (לא ניסיתי)
וכדי ללמוד על משמעות הצבעים כדאי ללמוד ממטיסי דאונים כי הדאונים טסים הכי גבוה והכי רחוק
אני לא רואה מספיק טוב ולכן עבורי עניין הצבעים חשוב ביותר ואלו המסקנות שלי:
בתחתית שני צבעים מנוגדים כהים במתכונת של פסי רוחב רחבים (אין שום טעם לצבע בהיר בתחתית כי השמש לא נופלת עליו ממילא)
בחלק העליון צבע בהיר (אני מעדיף צהוב) עם פסי אורך עדינים
בטיסן האחרון שלי למטה פסי כחול אדום, ולמעלה הרוב צהוב ומעט קישוטים באדום לאורך
מי ששם את הצבע הבהיר למטה יקבל טיסן "חשוך" בכל מצב למעט טיסה הפוכה
אליקופטר
18-07-2014, 09:22:35
אתה טועה .
אבל שכל אחד יעשה מה שנראה לו טוב .
eitan-ro
18-07-2014, 10:16:37
היו מחקרים בנושא (ולצערי אין לי קישור רלוונטי) שהצבע הנראה הכי טוב בשמיים זה דווקא ירוק (לא ניסיתי)
וכדי ללמוד על משמעות הצבעים כדאי ללמוד ממטיסי דאונים כי הדאונים טסים הכי גבוה והכי רחוק
אני לא רואה מספיק טוב ולכן עבורי עניין הצבעים חשוב ביותר ואלו המסקנות שלי:
בתחתית שני צבעים מנוגדים כהים במתכונת של פסי רוחב רחבים (אין שום טעם לצבע בהיר בתחתית כי השמש לא נופלת עליו ממילא)
בחלק העליון צבע בהיר (אני מעדיף צהוב) עם פסי אורך עדינים
בטיסן האחרון שלי למטה פסי כחול אדום, ולמעלה הרוב צהוב ומעט קישוטים באדום לאורך
מי ששם את הצבע הבהיר למטה יקבל טיסן "חשוך" בכל מצב למעט טיסה הפוכה
אתה טועה... מניסיון רב שנים, הצבע שרואים הכי טוב הוא ירוק נאון (צבע זוהר).
מבחינת צורת הצביעה - מה שרואים הכי טוב זה קונטרסט בין צבעי למים וקרים בחלק התחתון של הכנף, למשל: צביעת זברה עם שחור-לבן, שחור-צהוב, אדום-לבן וכו...
במידה ואין כוח להתעסק עם הרבה פסים (לגיטימי ביותר) אז הצורה המומלצת היא צבע חם באיזור השורש (צהוב, לבן וכו') ודוקא בקצות הכנף צבעים קרים (אדום כהה, כחול, ירוק, שחור וכו').
צביעה בצורה הזאת גורמת לקונטרסט מאד גבוה בין שורש הכנף לקצה הכנף ומאד מאד מקל על זיהוי מצב הטיסן.
איתן.
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk 2
adibenbasat
18-07-2014, 11:27:46
אוקיי..
רק לתקן, לבן אינו צבע חם ושחור אינו צבע קר, אלו צבעים ניטרליים והם ה"חלשים" ביותר מבחינת זיהוי, הסיבה היא שהעין שלנו מתרגמת גם בין אור-לבן לצל-שחור לכן הצבעים האלו נבלעים באזורים האלו.
עוד דבר אפרופו מחקרים.. אוסיף שאני (מעצב) שמתעסק ביומיום עם בחירות ושילוב צבעים ברמה מניפולטיבית (מתי צריך שיבלוט ומתי לא)..
הצבע הבולט ביותר בסביבה אורבנית הוא כתום בשל ריבוי צבעים ניטרליים כמו אפורים (שזה אומר כול הסקלה מלבן צחור עד שחור עמוק) וגוונים חמים וקרים של אפורים כמו בז',
לאומת זאת אדום הוא הצבע הבולט ביותר בשמיים, אדום ניחן בתכונה ששום צבע לא משתווה אליו, הוא נקרא "צבע מרצד" או "צבע דינמי" משום שמתכלים עליו יש הרגשה שרואים בו תזוזה,
אפילו נדמה שרואים מולקולות רצות (תנסו).
לכן הצבע האדום הוא הבולט ביותר, בנוסך ישנם הצבעים הפלואורסצנטיים שהם מוסיפים אלמנט נוסף, הם פולטים יותר אור, לכן הצבע האדום הפלואורסצנטי הוא הבולט ביותר בשמיים,
זה לגבי מחקרים שעובדים עלי לפחות, כול אחד שישים את הצבע שנוח לו על הטיסן שלו, ככה יהיו לנו טיסנים צבעוניים:o
לגבי "סכימה"..כבר כתבתי.
rotemshan
18-07-2014, 11:37:59
אני מכיר מחקרים שאומרים שהצבע הירוק מאמץ פחות את העיניים וזאת הסיבה שלוחות בית הספר היו ירוקים.
אבל לדעתי הוא לא הכי בולט.
מהניסיון המועט שלי,
אדום עושה את העבודה הכי טוב
Sent from my SM-N900
eitan-ro
18-07-2014, 12:23:14
אני מכיר מחקרים שאומרים שהצבע הירוק מאמץ פחות את העיניים וזאת הסיבה שלוחות בית הספר היו ירוקים.
t from my SM-N900
שאלת טריוויה - אתה יודע להגיד מה הסיבה לזה שהצבע של המנתחים הוא ירוק\טורקיז?
adibenbasat
18-07-2014, 17:18:21
אני אענה כי זה עצם המשך לתגובתי הקודמת.
הצבע העיקרי בחדרי ניתוח ירוק\טורקיז, לבוש ואפילו הקירות משום שבעת ניתוח (שעורך לעיתים שעות) המנתחים והצוות התומך רואה בעיקר אדום (דם),
עכשיו כיוון שהצבע האדום "צבע דינמי\מרצד" (כמו שכתבתי) ושמתבוננים בו אפילו כמה שניות רצופות ומרימים את הראש לאזור "לבן" כמו קיר בחדר אז המוח שלנו משדר ירוק,
כלומר אנחנו רואים כאילו דרך פילטר ירוק (שהוא הצבע המנוגד לאדום, הוא המקביל של האדום בגלגל הספקטרום), לכן קל ו"נעים" יותר לעבוד בסביבה "ירוקה" ש"מבטלת" את האפקט הזה.
rotemshan
18-07-2014, 17:20:53
הצבע העיקרי בחדרי ניתוח ירוק\טורקיז, לבוש ואפילו הקירות משום שבעת ניתוח (שעורך לעיתים שעות) המנתחים והצוות התומך רואה בעיקר אדום (דם),
עכשיו כיוון שהצבע האדום "צבע דינמי\מרצד" (כמו שכתבתי) ושמתבוננים בו אפילו כמה שניות רצופות ומרימים את הראש לאזור "לבן" כמו קיר בחדר אז המוח שלנו משדר ירוק,
כלומר אנחנו רואים כאילו דרך פילטר ירוק (שהוא הצבע המנוגד לאדום, הוא המקביל של האדום בגלגל הספקטרום), לכן קל ו"נעים" יותר לעבוד בסביבה "ירוקה" ש"מבטלת" את האפקט הזה.
תותח!!
eitan-ro
18-07-2014, 17:29:28
http://img1.wikia.nocookie.net/__cb20130820181410/battlenations/images/7/71/Thumbs-up.jpg
merkur
18-07-2014, 19:28:13
http://www.jcrc.com/news/articles/article-colortheory.htm
Sent from my iPhone using Tapatalk
tomer_inbar
19-07-2014, 11:25:54
יירוט של כיפת ברזל :rolleyes:
rotemshan
19-07-2014, 12:30:28
יירוט של כיפת ברזל :rolleyes:
:D
Sent from my SM-N900
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.