צפייה בגרסה מלאה : עזרה! מנוע DLE 30 נפילת RPM \ גימגום
amitico
30-11-2014, 17:05:37
שלום לכל החברים ,
אשמח לעזרתכם עבור מציאת פיתרון לבעיה שנתקלתי בה בשבת האחרונה...
לאחר הרצת מנוע (כ-שעתיים עם רטיו של 1:30 ע"פ הספר ) בוצעה טיסה אחת שהסיכה במצב עשיר ע"מ שהטסט יעבור בשלום + קיזוזים.
טיסה שניה - סגרנו סיכה , הכל היה בסדר על הרצפה וגם באויר בטיסה ישרה , אבל ברגע שעשיתי פניה חדה עם הטיסן המנוע גימגם כאילו מאבד תזמון ניצוץ (נשמע כמו רכב 4 צילינדר עם פלאג אחד לא תקין) וחוזר לעבוד בסדר כאשר מתישר.
התופעה מופיעה אך ורק בעת פניה חדה בטיסה ישרה המנוע עובד תקין נייף והפיוף גם עובד תקין .
גובה המיכל תקין ויש שני סיבובים לצינור דלק ע"מ שגם ב-ג'י גבוהה ישאר דלק בצינור .
תודה רבה מראש לכל העוזרים ושבוע טוב.
עמית.
ilanmor
30-11-2014, 17:37:04
היי
לפני שאני אשפוך את כל התאוריה שלי על מה ולמה זה קורה אני אבקש ממך לפתוח את הסיכה חזרה חצי סיבוב לא פחות עלה לאויר ואז נראה מה השתנה
יש לי הרבה השערות לגבי זה בוא ונתחיל מזה תוכל לדבר איתי בנייד לאחר הניסוי
אילן
Boaz Barnea
30-11-2014, 18:02:16
עניני מיכל דלק בלבד
הנושא מוכר זה בסדר לפחות לתהליך ההרצה
הוא סך הכל נעשה עשיר תוך כדי פניות חדות וחוזר לעבודה עגולה מיד לאחר מכן
תמשיך להטיס ללא חשש
amitico
30-11-2014, 18:04:25
היי אילן,
תודה על המענה הזריז.
התופעה חוזרת על עצמה במצב שרשמת עם סיכה פתוחה עד מאוד, חצי ורבע פתיחה.
נשלח sms לא היית זמין ;)
amitico
30-11-2014, 18:57:10
בועז, אתה בטוח שמנוע אמור לגמגם בצורה כזאת , מרגיש לי לא אמין בכלל.
אתה מכיר אנשים שהיה להח את זה וזה עבר מעצמו ?
videoman4
30-11-2014, 20:11:54
שלום עמית,
המלצתי לך פשוטה מנסיון רב עם dle , אין לי מושג מה מצב הסיכות כרגע, סגור את שניהם מקסימום ופתח חזרה את שניהן 1/1/2 סיבובים בדיוק.
כעת את הסיכה של ה low (קרובה לפרופ) פתח כ 5 דקות. אני משוכנע שתחוש בהבדל ויהיה בסדר במידה ועדיין לא תקין פתח אותה עוד כ 2 דקות.
כל זאת מהבנתי שמערכת הדלק/מיכל משקולת ,סרוו מנוע חוזר לאמצע מהלך וכו' תקינים.במידה ותקין מצויין! כעת בדוק את המנוע בסל"ד גבוה(עם פרופ 18/8 עץ, הוא אמור להגיע ל 8500-8700 rpm,אם פרופ אחר בהתאמה), במידה ובסל"ד גבוה הוא קצת נחנק או מרגיש לך "מורעב" פנק אותו בפתיחה של 2 דקות של סיכת הגבוה(קרובה לקיר האש).
בגדול: כל התורה בכיוון נכון של הסיכות במנועי בנזין הוא המצב הנכון והמדוייק במעברו של הדלק בין הסיכות, קרי, מעברו של הדלק בין הדיזות של הגבוה והנמוך.
בהצלחה ועדכן
amitico
30-11-2014, 22:30:57
Videoman,
תודה על התגובה האינפורמטיבית בהחלט!
אנסה את הקונפיגורציה שלך ואעדכן בהמשך :)
שוב תודה.
Boaz Barnea
30-11-2014, 23:35:09
בועז, אתה בטוח שמנוע אמור לגמגם בצורה כזאת , מרגיש לי לא אמין בכלל.
אתה מכיר אנשים שהיה להח את זה וזה עבר מעצמו ?
זה קיים אצלי במנוע כזה שעבר 75 שעות ולאחר מכן אוברול מלא/הרצה ועדיין הוא בשלו
זה המנוע זה מה יש...מתרגלים:confused:
הקרבורטור שלו לא אוהב שינויים בלחץ הדלק שנובעים מג'י חזק בפניות.
גם ב-DLE35 זה קיים אבל בקושי מורגש. (מישהו שיפר משהו בקרבורטור)
amitico
01-12-2014, 08:08:33
האמת שהייתי מכונאי (אמנם 4 פעימות) בעברי וזה פשוט נשמע פעולה לא תקינה של דיאפרגמה \ הצתה לקויה .
מרגיש ממש לא אמין להטיס עם המנוע הזה, ראיתי את המנוע הזה מותקן על טיסני 3D שעובדים בלחצים יותר חזקים מהטיסן שלי (ESM Pilatus PC-21) שהוא טיסן יותר סקייל .
אולי אני פשוט לא מתאר את הבעיה כפי שצריך ?! :confused:
TazmanianDevil
01-12-2014, 08:17:01
הגמגום, רעש הארבע פעימות שאתה שומע, החסרת הצתה כאילו, זה בדיוק מה שבועז מתאר, ומה שהחברה האחרים מנסים לומר לך רק במילים אחרות.
המנוע עשיר מידי והופך לעוד יותר עשיר בפניות חדות.
מה הוא עושה כאשר אתה עולה 90 מעלות ?
amitico
01-12-2014, 08:22:25
90 מעלות תקין לגמרי כנ"ל בנייף, פניה עדינה (בהססנות) סבסוב וכו... כל עוד לא הג'י לא עלה הכל טוב....
edgarfov
01-12-2014, 08:29:38
קראתי- ואלה קומץ התובנות שלדעתי כדאי להתעכב בהן.
מנוע בנזין לא מריצים עשיר (בניגוד לתחילת הרצה של רוב הניטרויים המקובלים) מכוונים לעבודה מיטבית בלי גמגומים סלד מצערת מלא צריך להשמע "עגול"
מוצאים עם טכומטר נקודה המצערת שהיא 4000 סלד פלוס מינוס , ועם זה עולים לאוויר , שעתיים טיסה אפשר מיכל שתיים רגועים, והבאים מידי דקה שתיים לתת סלד מלא לחצי דקה ולרדת לאיידל לכמה שניות ולעלות חזרה 4000סלד.
לבצע נחיתות לבדוק חום מנוע. ככה זה עושים את זה נכון. תוך כדי טיסה - בעבודת מצערת והקשבה מגלים כיצד לכוון סיכות
ועושים זאת בהדרגה ולא "סוגרים סיכה"
סלד מלא צריך להשמע בלי גמגומים, איידל צריך להישמר אחיד כשמגיעים אליו. אם בהחשה יש השתעלות\גמגומים לסגור שמינית L , אם מנוע "יורד" בהחשה ועולה חזרה L סגור מידי , לפתוח חצי עד סיבוב להתחיל מחדש.
זו לדעתי נקודת התחלה, - הרצה לא נכונה מקצרת משמעותית חיי מנוע, עד מחסלת אותו בכמה מיכלים.
א.
אגב, לגבי הג'י וגימגום,
1. לופ קוו דלק ארוך מידי ,
2. בתנאי קיצון אוויר בתוך הקאול עצמו ומתערבל מקשה על כניסה נאותה לקרבורטור ,יש גם נשם אטמוספרי שם שלא קל לו.
3. ככה זה DLE - חרא מנוע אבל עובד, (לא עשה לי קטים)
amitico
01-12-2014, 08:38:27
הרצה בוצעה ע"פ הספר אמנם לא באויר אלא על סטנד, פה ושם המנוע קיבל מצערת מלאה אבל גם לא לחצי דקה .
המנוע עובד עגול על הרצפה ועובד עגול באויר רק בפניות נשמע "מרובע"
edgarfov
01-12-2014, 08:51:25
סטנד להרצה צריך להבנות באופן מסוים. יש לא מעט תכנונים נדרשים כדי שהמנוע לא יספוג את הרעידות , אחרת הבלאי הוא הרסני. ולכן הוא לא מומלץ למנועים כאלה. שהם קטנים ולא מאווררים בשיטה הזו..
נגיד שהכל עבר בשלום.
נשאר קוו דלק ארוך מידי, וכוונים שלא הושלמו. זרימת אוויר בקאול קצת בעייתית. אולי סוג פרופלור לא מזוהה עושה בעיות (נתקלתי בזה גם)
בסופו של קשקוש אם המנוע לא כבה - זה פשוט ככה עובד. גם אני התייסרתי בDLE קטן עד שזרקתי אותו לכל הרוחות ולא אחזור אליו יותר
(לפחות לא בקטנים) , לא עשה קטים פשוט עבר חרא עד שהתפוצץ.
amitico
01-12-2014, 09:21:59
1. לופ קוו דלק ארוך מידי - היה ללא והוספתי תוך כדי בדיקות
2. בתנאי קיצון אוויר בתוך הקאול עצמו ומתערבל מקשה על כניסה נאותה לקרבורטור ,יש גם נשם אטמוספרי שם שלא קל לו. - יש אחלה כניסה ויציאת אויר - נבדק ללא קאול בנוסף
3. ככה זה DLE - חרא מנוע אבל עובד, (לא עשה לי קטים) - קשה לי לעכל את זה , אם זה ככה זה פשוט בעיה מהיצרן - או אם זה ככה , המנועים האלה לא היו מורכבים על טיסן 3D.
4. קיבלתי ג'ננה מהמנוע הזה.
asafsee
01-12-2014, 11:02:12
הפיתרון הכי טוב זה לקנות קרבורטור אמיתי של וולברו וכל הבעיות נפתרות
videoman4
01-12-2014, 11:11:56
DLE זה בהחלט לא חרה של מנוע!!! אמרו וכתבו זאת חכמים וטובים ממני בתחום!! נכון שהוא סובל מעקומה לא ליניארית מסרק נמוך עד לגבוה (אגב ב dle 35 ישנו שיפור משמעותי) אבל הם מנועים שעובדים ועובדים ואין קאטים, נקודה. אני לא רוצה להשוות פה עם שום מנוע אחר כל אחד והפאקים שלו! אבל נא לא לשכוח שבעניין עלות אל מול תועלת המנועים הללו מצויינים. אני מחזיק 5 מנועי dle על מספר טיסנים ומעולם לא התאכזבתי.
edgarfov
01-12-2014, 11:33:47
זה דיון מעניין. אסייג את האמרה שלי "חרא" כציון סובייקטיבי לחלוטין שלי . אובייקטיביות אמיתית לא נשיג כאן,
וכתבתי שזהו מנוע עובד ללא קטים כשמסביבו הכל "בריא" בנדרש.
לטרידי במטוסי סקייל כדוגמת אקסטרא או יאק, העבודה איתו מאתגרת. עד לא מועילה במיוחד. אבל אלו הם ידי מאחורי הסטיק. אז לקחת בערבון מוגבל
יש?
א.
גילוי נאות - עברתי על מנועים רבים. ודעתי בקטגוריית ה 3D ומנועים שהם תענוג לידי במצערת הם ה 33GT שעובד אצלי המון או ה DA החדש שמהקצת שמיששתי איזה סטיק עפו לי הסופפים (כלומר חוויה מדהימה)
amitico
01-12-2014, 15:06:30
קראתי על זה היום, יש לך ניסיון עם הקרבורטור הזה ??
קרבורטור וולברו
edgarfov
01-12-2014, 15:24:01
וולברו מעולה והוא גם עובר שינויים פנימיים ממנוע למנוע מחברה שונה, תמצא אותו על DA או OS אפילו 3W , כל אחד מהם שונה , קשה לדעת איך יעבוד עם DLE,.
Boaz Barnea
01-12-2014, 18:27:29
וולברו מעולה והוא גם עובר שינויים פנימיים ממנוע למנוע מחברה שונה, תמצא אותו על DA או OS אפילו 3W , כל אחד מהם שונה , קשה לדעת איך יעבוד עם DLE,.
1-עובד מצויין עם כל מנועי dle
2-קרבורטור dle סה״כ חיקוי לא רע של וולברו
ניתן להשיג ברשת כאלה במחיר סביר $35-45
vBulletin® v4.2.5, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.